'Kripto cemaatçiler, yeni kumpas peşinde'

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin "kripto cemaatçiler, onun güç tutkusunu kullanarak yeni kumpaslar peşindeler" iddiasını ortaya attı.

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Fethullah Gülen'in eski sağ kolu Hüseyin Gülerce'nin, Cumhuriyet davasında "tanık" olarak dinlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gülerce'yle ilgili olarak "Ortak olduğu suçların hesabını vermeli önce. Birçok dürüst savcının korkutulup sindirildiğini biliyoruz ama günün birinde bir savcı çıkıp, bunun hesabını soracaktır diye umuyorum" diyen Yılmaz, "Dünyanın en kolay kandırılan insanı Recep Tayyip Erdoğan gibi görünüyor" yorumunda bulundu.

Yılmaz, "Bana öyle geliyor ki, kripto cemaatçiler, onun güç tutkusunu kullanarak yeni kumpaslar peşindeler" iddiasını ileri sürdü. 

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Mehmet Yakup Yılmaz'ın açıklamalarının ilgili kısmı şu şekilde:

Hem Sözcü hem Cumhuriyet soruşturması Hüseyin Gülerce ve Fehmi Koru'nun gizli tanıklığı ile şekilleniyor. Zaten yazdınız ama… Ne anlıyorsunuz siz bu durumdan?

Fetullahçı çete yeni bir operasyon çekiyor diye düşünüyorum. Bu yapılanlar kimin işine yarıyor, ona bakarsanız, bu operasyonların arkasında kimin olduğunu da bulabilirsiniz. Fetullahçılara yarıyor, demek ki arkasında Fetullahçılar var ve bu arkadaşlar da Fetullahçı geçmişe sahipler.

Ne oluyor? Yine mi kumpas, yine mi kandırılma?

Dünyanın en kolay kandırılan insanı Recep Tayyip Erdoğan gibi görünüyor. Bana öyle geliyor ki kripto cemaatçiler, onun güç tutkusunu kullanarak yeni kumpaslar peşindeler.

Gülerce “Ben MİT krizinde vatansever olduğumu kanıtladım” diyor… Bu kadar kolay mı?

Onu anlatana kadar, ortak olduğu suçların hesabını vermeli önce. Birçok dürüst savcının korkutulup sindirildiğini biliyoruz ama günün birinde bir savcı çıkıp, bunun hesabını soracaktır diye umuyorum. Çünkü işledikleri suçlar, zaman aşımı ile kurtulabilecekleri suçlar değil.