Kreşteki skandal görüntüler sonrası ilk adım

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı’na bağlı kreşte grevli öğretmenin uyutmaya çalıştığı çocukların yastık ve emziklerini tuvalet girişine atıp tekrar ağzına verdiği görüntüler tepki çekti. Görüntülere ulaşan aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Vakıf, okul müdürü ve ilgili öğretmenin işine son verirken, aile ise suç duyurusunda bulundu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Günay Soluk Anaokulu’nda Nisan ayında ’kreşablası’ F.K.’nin cep telefonuna çektiği görüntülerde öğretmen K.K.’nin 4.5 yaşındaki A.Y.’ye uyguladığı şiddet içerikli görüntülere tesadüfen ulaşan öğretmen baba D.Y. ile anne Z.Y. avukatları aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DHA'nın haberine göre, ailenin eline tesadüfen geçen görüntülerde kreş öğretmeni K.K., 4.5 yaşındaki erkek çocuğu A.Y.’yi uyuması için yatağına yatırırken, yastık, battaniyesi ve ağzındaki emziği yatağın yanındaki tuvalet girişine attığı daha sonra ise çocuğa bunları tekrar getirterek emziğini zorla çocuğun ağzına soktuğu, tuvaletten çıkan başka bir çocuğa da yastıkla vurduğu görüldü. K.K.’nin görüntüyü çeken sınıf ablasına bir ara, ”Bunlar ya internete düşerse” diye uyarıda bulunduğu da kayıtlara yansıdı.