KPSS başvurularında karmaşa yaşanıyor: 'Mezuniyet bilgileri silindi' iddiası

2016 KPSS Ön lisans ve Ortaöğretim başvuruları için İstanbul Üniversitesi Bürosu'na giden adaylar mezuniyet bilgilerinin silindiğini söylüyor.

soL - İstanbul

2016 KPSS Ön lisans ve Ortaöğretim başvuruları 24 Ağustos tarihinde sona eriyor. Bugün İstanbul'da ÖSYM bürosuna giden adaylar bir şok yaşadı. Başvuru için ÖSYM bürosuna giden ön lisans mezunu bir KPSS adayı, sistemde lise mezunu olarak görünüyor.

Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi ÖSYM Bürosu'na giden bazı adaylar başvurularını yapamadı. Çünkü bu adayların son mezuniyetleri sistemde görünmüyordu. Bu adaylardan biri olan ön lisans mezunu Nejat Karademir, soL'a yaptığı açıklamada, "Daha önce de KPSS'ye girdim. Ön lisans mezunu olarak girdim. Şimdi burada ön lisans değil lise mezunu olduğumu öğreniyorum, üniversiteye gitmemişim yani" dedi. 

Buna itiraz ettiğini söyleyen Karademir, sonunda kendilerine Yükseköğrenim Bilgi Sistemi'nin (YÖKSİS) telefon numarasını verdiklerini ve YÖKSİS'i aradıklarını belirtti. Karademir, telefonların uzun süre açılmadığını açıldığında da adayların "İşi son güne mi bıraktın" diye azarlandığını ve başka kurumlara yönlendirildiğini söyledi. 

E-Devlet Sistemi'nde daha önce mezuniyet durumlarını kontrol ettiklerini söyleyen adaylar "Şimdi orada da bilgiler hatalı görünüyor" diyor. 

ÖSYM İstanbul Üniversitesi Bürosu'nda 10'dan fazla aday mağduriyetlerinin giderilmesi için bekliyor. 

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız ÖSYM Çağrı Merkezi'ne ise ulaşılamıyor. Öte yandan, olayın genel bir sorundan mı yoksa İstanbul Üniversitesi ÖSYM Bürosu'ndan mı kaynaklı olduğu bilinmiyor.