'Koza Holding' davası sürüyor

Koza Holding'in sahibi Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 45 sanıklı, "FETÖ" kapsamındaki "Koza Holding" davası sürüyor.

"FETÖ" çatı iddianamesinde de sanık olan Akın İpek'in sahibi olduğu "Koza Holding" davasına devam edildi. 45 sanık  "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "güveni kötüye kullanmak", "özel belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından  yargılanıyor.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sermaye Piyasaları Kurulu da müdahil oldu. 

Eski Koza Holding muhasebe müdürü tutuksuz sanık Selim Elmasoğlu, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Çeşitli firmalarda muhasebe müdürü olarak çalıştığını belirten Elmasoğlu, Kasım 2000'de Koza'da işe başladığını ve uzun süre muhasebe müdürü olarak görev aldığını söyledi. Elmasoğlu ifadesinde  "Raporlama dışında, şirketin karar alma mekanizmalarında bulunmadım. ByLock kullanmadım. Hiçbir dernek veya vakfa üyeliğim yok. Mali işlerden sorumluyum. Bank Asya'da hesabım yok. "FETÖ" okullarında okumadım, dini sohbetlere katılmadım" dedi

Sanık Melek İpek'in kardeşi ve eski "Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı" yöneticisi Şaban Aksoyek ise matbaacılıkla uğraştığını dile getirdi. Aksoyek, "2010'da Koza davetiyelerinin fabrikasında müdür olarak çalıştım. Aileden biri olmam, Melek İpek'in kardeşi olmam sebebiyle tamamen güven ilişkisi içinde çalışmaya başladım. Kız kardeşim Melek İpek ile çocukları Cafer ve Hamdi Akın İpek'in sahibi oldukları çeşitli şirketlerde aileden biri olmak ve akrabalık ilişkisi sebebiyle çeşitli işlerde çalıştım" şeklinde konuştu.

Erkan Dursun ise "Sızıntı" aboneliği ile ilgili soruyu "Bilgim dışında Sızıntı dergisine abone yapıldım. Kimseye borçlu kalmak istemem. Bu yüzden parasını ödemek istedim. Dergi bir kaç ay geldi. Açmadım dahi. İçinde ne olduğunu bilmiyorum" şeklinde yanıtladı.

Duruşmada dinlenen sanıkların tamamı "FETÖ" ile bağlarının olmadığını iddia etti. MAhkemeye yarın devam edilecek.