KOÜ'de ulaşım eylemi yapmak isteyen öğrencilere polisten tehdit!

Kocaeli Üniversitesi'nde BESYO öğrencilerinin kullandığı kısa mesafede ulaşım sağlayan rink araçları 2 yıl aradan sonra tekrar ücretli hale getirildi. Duruma tepki gösteren öğrenciler eylem yapmak isteyince, polisin "gözaltına alma" tehdidiyle karşılaştı. KOÜ yönetimi, OHAL'i bahane ederek her türlü hak talebini ve eylemi yasaklamıştı.

soL-Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi'nde Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencilerinin kullandığı kısa mesafede ulaşım sağlayan rink araçları 2 yıl aradan sonra tekrar ücretli hale getirildi. Önceki yıllarda çeşitli eylem ve protestolarla kısa mesafeli ulaşımın ücretli hale getirilmesini engelleyen öğrenciler, bugün de bir eylem yapmak istedi.

Öğrencilerin her türlü hak talebini ve eylemini OHAL'i bahane ederek engelleyen KOÜ yönetimi, bugünkü eyleme ve basın açıklamasına izin vermedi. BESYO önünde toplanan öğrenciler, özel güvenlik personeli ve polisler tarafından "gözaltına alınmakla" tehdit edildi. Öğrenciler, polisin provokasyonuna izin vermeden, mücadeleye her alanda devam edeceklerini söyleyerek eylemi sonlandırdï.

Öğrencilerin ücretsiz ulaşım için haklarını aramasına izin vermeyen üniversite yönetimi, dün resmi sayfasında AKP'nin etkinliğini paylaşmıştı.