Komünist Parti'den Nizip'teki kampta yaşananlara ilişkin açıklama

Nizip'te 30 çocuğun cinsel istismara uğradığı sığınmacı kampına ilişkin hazırlanan rapor dün soL'da yayınlanmıştı. Haberimiz sonrası Komünist Parti Gaziantep İl Örgütü bir açıklama yaparak "Kamplarda yaşanan insanlık dışı olayların takipçisi olacak, şehrimizden ve memleketimizden gerici, yobaz ve sapık zihniyetinizi temizleyeceğiz" dedi.

Nizip'teki sığınmacı kampında yaşananlara ilişkin Komünist Parti Gaziantep İl Örgütü bir açıklama yaptı. Kampta yaşananlara tepki gösterilen açıklamada "Nasıl ki, Nurettin Yıldız gibilerinin şehrimize geleceği haberini duyduktan sonra örgütlenip yobazlara Gaziantep’i dar ettiysek; kamplarda yaşanan insanlık dışı olayların da takipçisi olacak, şehrimizden ve memleketimizden gerici, yobaz ve sapık zihniyetinizi temizleyeceğiz. Şehrimizin, AKP'nin mezhepçi bölge politikalarıyla, IŞİD üsleriyle, kamplarda yaşanan insanlık dramlarıyla anılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Gaziantep’te resmi rakamlara göre 340 bin Suriyelinin olduğu bilinmektedir. AKP’nin bataklığa saplanan dış politikasının sonucu olarak şehrimize sığınan Suriyeli yurttaşlar için kamplar her geçen gün cehenneme dönüşmektedir.

Nizip’teki kampla ilgili, uzmanlar tarafından hazırlanan ve soL Haber Portalı'nın ulaştığı rapordaki bilgiler, yaşanan dramın dehşet verici boyutlara ulaştığını gösteriyor. Rapora göre çocuk istismarı, fuhuş, pedofili, ağalık düzeni gibi pek çok sosyal yara kamplarda yaygın bir şekilde hayat buluyor.

Kamplarda yaşanan bu gelişmeler, biliyoruz ki birçok yayın organında ve medyada, 3. sayfa haberi olarak bile kendine yer bulmakta zorlanacaktır. 

Hiç tereddüt etmeden söylemeliyiz ki Nizip kampında yaşanan iğrençliklerin ardında AKP karanlığı vardır. AKP’nin kadın düşmanlığını, çocuklara karşı işlenen cinsel istismar ve taciz suçlarındaki sorumluluğunu iyi biliyoruz. Ensar vakfında yaşananlardan sonra taciz şebekesi haline gelmiş vakfa nasıl sahip çıkıldığını çok iyi biliyoruz.

AKP gericiliğini ve bu gericilik yaygınlaştıkça taciz, tecavüz, çocuk istismarı haberlerinin normalleşmesini şiddetle reddediyoruz. 

AKP, anasının diz kapağından tahrik olduğu için kadınları eve hapsetmeye çalışan yobazların sapkın ahlakıdır. 

AKP, "6 yaşındaki çocukla evlenilir" diyen Nurettin Yıldız gibi sapık isimlerin sponsorluğunu yapan bir partidir.

İnsani hiçbir sıfat ile nitelenemeyecek bu vahşetin failleri derhal bulunup yargılanmalıdır.

Türkiye’de yargı kurumunun diktatörlüğün basit bir aleti haline geldiğini biliyoruz. Ama biz asıl olarak bu ülkenin aydınlık insanlarına güveniyoruz. Nasıl ki, Nurettin Yıldız gibilerinin şehrimize geleceği haberini duyduktan sonra örgütlenip yobazlara Gaziantep’i dar ettiysek; kamplarda yaşanan insanlık dışı olayların da takipçisi olacak, şehrimizden ve memleketimizden gerici, yobaz ve sapık zihniyetinizi temizleyeceğiz. 

Şehrimizin, AKP'nin mezhepçi bölge politikalarıyla, IŞİD üsleriyle, kamplarda yaşanan insanlık dramlarıyla anılmasına asla izin vermeyeceğiz.