Komünist Parti'den İstanbul'da kitlesel bildiri dağıtımı

Dün İstanbul'da çeşitli merkezlerde, darbe girişiminin ardından yayınlanan "Görev Başına" başlıklı bildiriyi dağıtan Komünist Parti İstanbul Örgütü, kalabalık gruplarla organize ettikleri çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

 

26 Temmuz Salı akşamı Komünist Parti İstanbul'da merkezi noktalarda kalabalık gruplar halinde “Görev Başına” başlığını taşıyan bildiriyi dağıttı.

“Akıl sağlığı bozuk bir imam, ülkenin kaderine kanlı bir darbeyle el koymaya kalktı. Ondan daha iyi durumda olmayan bir padişah özentisi ise yıllardır toplumu geriye ve karanlığa sürüklüyor” ifadelerinin yer aldığı bildiri de şöyle denildi:

“Öte tarafta, yani bizim tarafta ise, onmilyonlarca emekçi insan var! Türkiye’nin aklı başında onmilyonlarca emekçisi birleştiğinde, örgütlendiğinde, biz hep birlikte ülkemizi bu tuzaktan kurtarırız, düzenin suç paketinin hesabını sorarız, savaşı, darbeyi, yoksulluğu, gericiliği bir daha geri dönmemecesine defederiz.

O halde, bu rezaletin ve vahşetin seyircisi olmayacağız! 

Halkın örgütlü gücünü yaratmak için

Haydi görev başına!” 

Komünist Parti'nin Bakırköy, Kartal, Kadıköy, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu'da duraklarda ve kalabalık meydanlarda yaptığı bildiri dağıtımlarında konuşmalar da yapıldı. Konuyla ilgili görüştüğümüz İstanbul İl Sekreteri ve MK üyesi Mehmet İnam şu bilgiyi verdi: "Genel olarak halk bildirilerimizi tedirginlikle karışık bir ilgiyle karşıladı. Kalabalık gruplar halinde organize ettiğimiz dağıtımda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Sadece Kadıköy'de kısa süren bir gerilim oldu. Bir gün önce Yürüyüş gazetesi satan 3 gencin halkın tepkileri arasında dövülerek gözaltına alındıkları noktada kalabalık bir biçimde toplanan partili arkadaşlarımız, önce Yunus olarak bilinen motorsikletli polisler, sonrasında da küçük bir çevik grubu ile muhatap oldu. Bildiri dağıtımının yapılmakta olduğu yerde konumlanmakla yetinen polis gücüne bir süre sonra caddeye gelen bir gözaltı minibüsü eklendi. Caddeden geçmekte olan kalabalığın ilgisinin artması ve arkadaşlarımızın gösterdiği kararlılığın ardından gözaltı minibüsü geri çekilirken halkın bildirilere ilgisi de devam etti. Böylece bildiri dağıtımı herhangi bir müdahaleyle sekteye uğramadan sona erdi."