Komünist Parti'den 'Hangi Cumhuriyet' etkinlikleri...

Komünist Parti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle etkinlikler düzenliyor. "Hangi Cumhuriyet" sorusuna yanıt aranacak olan etkinliklerde, "Gericilik ve emperyalizm cumhuriyeti nasıl teslim aldı", "Cumhuriyetin tarihsel değeri" ve "Sermayenin cumhuriyeti yıkılırken, aydınlanmanın, ilerlemenin, halkın cumhuriyeti kimlerin elinde yükselecek" soruları masaya…

Haber Merkezi

Komünist Parti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle "Hangi Cumhuriyet" etkinlikleri düzenliyor. Etkinlikler İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Edirne'de gerçekleşecek. 

"Hangi Cumhuriyet" sorusuna yanıt aranacak olan etkinliklerde, şu konular değerlendirilecek:

- Gericilik ve emperyalizm cumhuriyeti nasıl teslim aldı?

- Cumhuriyetin tarihsel değeri

- Sermaye cumhuriyeti nasıl tahrip ediyor? 

- Aydınlanma ve cumhuriyet için mücadele sosyalizm kavgasının neresinde?

- Sermayenin cumhuriyeti yıkılırken, aydınlanmanın, ilerlemenin, halkın cumhuriyeti kimlerin elinde yükselecek? 

Komünist Parti'nin etkinlik takvimi şöyle: 

İSTANBUL 

İstanbul'da 30 Ekim Pazar günü saat 15.00'te Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Bu etkinlikte Komünist Parti MK üyesi Aydemir Güler "Cumhuriyetin tarihsel değeri", Komünist Parti MK üyesi Mehmet Kuzulugil "AKP cumhuriyete nasıl saldırdı" ve Komünist Parti MK üyesi Özgür Şen "Aydınlanma ve cumhuriyet için mücadele sosyalizm kavgasının neresinde" konulu birer konuşma yapacak. 

ANKARA 

Ankara'daki etkinlik 30 Ekim Pazar günü saat 15.00'te Konur Sokak'taki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Gazeteci-Yazar Barış Terkoğlu "AKP cumhuriyete nasıl saldırdı", soL yazarı Mesut Odman "Cumhuriyetin tarihsel değeri" ve Komünist Parti MK üyesi Av. Özlem Şen "Aydınlanma ve cumhuriyet için mücadele sosyalizm kavgasının neresinde" konularını anlatacak. 

ESKİŞEHİR

Eskişehir'deki etkinlik 30 Ekim Pazar günü saat 17.00'de Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da yapılacak. Komünist Parti MK üyesi Kemal Okuyan "Sermaye cumhuriyeti nasıl tahrip ediyor" konulu bir konuşma yapacak.