Komünist Parti: Korkunun ecele faydası yok

OHAL fırsatçılığı ile kendi günahlarını gizleyip halkı susturmaya çalışan AKP, panik halinde saldırıyor. Çirkin görüntüleri ile dün bir kez daha karşılaştığımız bu saldırganlıktan medet umulması zavallıcadır.

Haber Merkezi

Komünist Parti, OHAL fırsatçılığıyla günahlarını gizleyip halka saldıran AKP'nin panik halinde olduğunu açıkladı. AKP'nin OHAL'i kendi korkusunu yatıştımak için kullandığını belirten Komünist Parti, dün Kadıköy rıhtımında yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

Hergün onlarca gözaltı ve tutuklamalar yaşandığını ifade eden Komünist Parti açıklamasında "bu sindirme çabasının en hukuksuz ve zorbaca uygulamaları olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Komünist Parti tarafından yapılan "Korkunun ecele faydası yok" başlıklı açıklama şu şekilde:

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL, hükümetin kendi günahlarını örtmek, kendi korkularını yatıştırmak içindir.

Öğretmenlerin, devlet memurlarının mesleğini ve işini kaybetme tehdidi ile susturulmak istendiği, bilim insanlarının, akademisyenlerin, aydınların sindirilmeye çalışıldığı günlerden geçiyoruz.

Hergün onlarca yenisi yaşanan gözaltı ve tutuklamalar ise bu sindirme çabasının en hukuksuz ve zorbaca uygulamaları olmuştur.

Geçtiğimiz hafta Adana ve İstanbul'da dağıtılan Solcu Liseliler imzalı bildiriler nedeniyle onlarca genç tekrarlanan bir biçimde gözaltına alındı.

Bunlara Boyun Eğme dergisi satış ve dağıtımını yaptığı sırada yine Adana'da gözaltına alınan 10 Komünist Parti üyesi eklendi. Yine bu hafta içinde aralarında Merkez Komite üyelerimizin de bulunduğu 10'un üzerinde Komünist Parti üyesine "Erdoğan'a hakaret" davaları açıldı. AKP zorbalığının mücadelemizi sadece teşvik ettiğini söyleyebiliriz.

Dün Kadıköy'de yaşananlarsa hukuksuzluğun ve zorbalığın artık bir çıldırma halini aldığını göstermektedir. Aralarında ÖDP İstanbul İl Başkanı ve HTKP Genel Başkanı'nın da bulunduğu 15 kişi sert bir polis saldırısı ile gözaltına alınmıştır. Gözaltı sırasında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın maruz kaldığı şiddet, polis zorbalığının boyutları hakkında uluslararası ölçekte infial yaratacak bir örnek olmuştur.

Bu zorbalığa tepki gösteren bir Komünist Parti üyesinin de gözaltında tutulması, çantasında taşıdığı parti yayınlarının "suç unsuru" olarak tutanağa geçirilmesi de hukuksuzluğun boyutlarını gösteren bir başka olgudur.

Bu yapılanların, bir panik işareti olduğu açıktır. 15 Temmuz'da atlattığı darbe girişiminden kendi payına kahramanlık çıkartmaya çalışan AKP, tam tersine ülkenin içine gömüldüğü karanlık nedeniyle daha fazla kişi tarafından suçlanmaktadır.

"OHAL fırsatçılığı" olarak adlandırılan adımlar, AKP'nin birikmiş suçlarını gündemden düşürmeye yetmiyor.

AKP, Fethullahçı çetenin ulaştığı boyutların asıl sorumlusu olduğunu gizleyemiyor.

Korkunun ecele faydası yok.

AKP halka hesap verecek.

Komünist Parti

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş

HTKP MK üyesi Deniz Gülşen

Hasan Karayiğit 

Hasan Toprak 

Mehmet Adıgüzel 

Kutsal Hasan Çoğal 

Nur Ali Yılmaz

 Mehmet Aydoğan

 Melis Akyürek

 Naime Aydın

 Serdar Bal

Sancak Yıldız - Komünist Parti üyesi