Komünist Parti: Kamil yoldaşımızı özlemle anıyoruz

Komünist Parti, 2010'da kaybedilen Kamil Kinkır'ı anmak için açıklama yaptı. Açıklamada, Kinkır'ın "eşi bulunmaz bir örnek devrimci kişilik" sergilediği söylendi.

Haber Merkezi

Komünist Parti, 11 Eylül 2010'da yaşamını yitiren Kamil Kinkır ile ilgili anma açıklaması yayımladı.

Kinkır'ın hayatı anlatılan açıklamada, komünist bir işçi olan Kinkır'ın, "tevazu, özveri ve çalışkanlık konusunda hiçbir zaman eksilmeyen eşi bulunmaz bir örnek devrimci kişilik" sergilediği belirtildi.

KP açıklamasının tamamı şöyle:

Kamil yoldaşımızı özlemle anıyoruz

Yoldaşımız Kamil Kinkır'ı 11 Eylül 2010'da kaybettik.
Adapazarı'nın Akyazı ilçesinde 1955 yılında doğan Kinkır'ın çalışma hayatı Ortaokulu da okuduğu İstanbul'da Türk Hava Yolları yer hizmetlerinde başladı. 1977 yılında işe başladığı Kartal AKSAN Alüminyum fabrikasında Türkiye Komünist Partisi ile tanıştı ve örgütlendi.
1978 yılında Maden-İş Sendikası işçi temsilcisi olarak seçildi.
12 Eylül'ün kapattığı Maden İş üyeleri 1983 yılında Otomobil İş sendikasına örgütlenmeye başladığında AKSAN işçilerinin bu sendikaya geçmesine öncülük etti. 1984 yılında AKSAN işyeri baş temsilcisi seçildi.
1990 yılında Otomobil İş sendikası Kartal Şube Sekreterliği'ne seçildi.
DİSK'in faaliyetlerine yeniden izin verilmesiyle bağımsız Otomobil İş ve DİSK'e bağlı Maden İş birleşti ve Birleşik Metal İşçileri Sendikası adını aldı.
Kinkır, 1995 yılında BMİS'in Genel Sekreterliğine getirildi. 1997 yılında yapılan genel kurulda da sendikanın genel başkanlığına seçildi.
2000 yılında sendika genel başkanlığından ayrıldıktan sonra da Birleşik Metal İş Sendikası'nın çalışmalarında yer almaya devam etti.
Bu yıllarda Türkiye Komünist Partisi Parti Konseyi ve Merkez Komite  üyesi oldu. Parti işçi örgütlenmesinde ve sendikal çalışmalarında görevler aldı.
Kamil yoldaş, komünist bir işçiydi. Sendikacılık pratiğinde de bu kimliğinden en ufak bir ödün vermedi. Sendika genel başkanlığı yaparken bile büyük bir emekle, parçası olduğu işçi sınıfının sıradan bir neferi olduğu bilinciyle yaptı işini. 
Siyasal kimliğin, siyasal bilincin sınıf kimliğinin yapı taşı olduğunu, sınıf mücadelesinde namuslu bir işçi temsilcisi olarak yer almanın sınıfın öncü siyasal örgütlenmesinde yer almayı zorunlu kıldığını bilir ve çevresine de bunu taşırdı.
Son mücadelesi zorlu ve acılı bir kanser hastalığı ile oldu. Burada bile partisiyle olmayı, partinin mücadelesine omuz vermeyi öncelik olarak gördü. 
Ölümünden sadece birkaç ay önce yapılan 1 Mayıs gösterilerine Taksim'de katıldı.
Sınıf mücadelesinde üstlendiği görevler, taşıdığı sıfatlar pek az işçiye nasip olacak türdendi. Buna rağmen, tevazu, özveri ve çalışkanlık konusunda hiçbir zaman eksilmeyen eşi bulunmaz bir örnek devrimci kişilik sergiledi.
Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Komünist Parti
Genel Merkez