Komünist Parti binasına saldırı!

Komünist Parti Manisa İl Örgütü binası dün gece kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Parti bürosunun cephesindeki camlar kırıldı.

soL-Manisa

Komünist Partisi Manisa İl Örgütü binası, dün gece kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

Dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Komünist Partisi Manisa İl Örgütü'ne saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıyı düzenleyen şahıslar parti binasının camını tekmeyle kırdı. Parti binasına girmeyen şahıslar, olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Sabah iş yerlerinin açılmasıyla birlikte çevredeki esnaf, parti binasının camlarının kırıldığını fark etti. Olayı öğrenen parti yöneticileri ve polis ekipleri olay yerine geldi.

Parti il binasının hemen karşısında bulunan bir duvara yazılan "Komünistler Moskova’ya" yazısı ise dikkat çekti. Emniyet ekiplerinin yazıyla ilgili yaptığı soruşturma neticesinde yazının yaklaşık iki ay önce yazıldığı anlaşıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Komünist Partisi Manisa İl Başkanı Tülay Karaoğlu, "Türkiye genelinde bir çok ilde, ilçede binalarımıza, stantlarımıza saldırılar oluyor. Son bir yıl içerisinde daha fazla yoğunlaştı. Özellikle Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi çalışmasına destek verdiğimizden bu yana saldırılar seri bir şekilde devam ediyor. Bu saldırılar, mücadeleyi yıldırma politikası. Sabah saatlerinde bize bilgi verildi. İçeriye girilmemiş, herhangi bir şey alınmamış. Taş da kullanılmamış. Daha önce de camlarımıza, duvarlarımıza tehdit ve hakaret içeren yazılar yazılmıştı" dedi. 

Saldırı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunuldu.