Komünist LGBT’lerden açıklama: Onurumuz ve mücadelemiz yasaklanamaz!

Komünist LGBT’ler, Onur Yürüyüşü'ne izin verilmemesine dair açıklama yayımlayarak, valiliğin kararının meşru olmadığını duyurdu.

Haber Merkezi

Komünist LGBT’ler, İstanbul Valiliği'nin Onur Yürüyüşü'ün yasaklama kararına ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Valiliğin yasaklama kararının hiçbir meşruiyeti yoktur, hükümsüzdür. LGBT’lerin onurunu ve işçi sınıfının mücadelesini hiçbir güç yasaklayamaz, sonlandıramaz, ortadan kaldıramaz" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Onurumuz ve mücadelemiz yasaklanamaz!

İstanbul Valiliği, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da LGBT Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceğini duyurmuştur. Aynı açıklamada çeşitli gerici grupların LGBT’lere yönelik nefret söylemleri ve tehditlerinin de “hassasiyet” olarak tanımlanması da yasaklamanın gericilikle bağını açıkça göstermektedir. Baskı, şiddet, yasaklama, fetva ve benzeri formlarda karşımıza çıkan homofobi ve transfobi bu düzen için bir zorunluluktur, dolayısıyla bir sistem sorunudur.

Kapitalizm emekçileri bölmeden, birbirine düşürmeden ve burjuvazinin çıkarları altında örgütlemeden var olamaz. İşçi sınıfına sürekli homofobi ve transfobi zerk etmek, LGBT’leri gettolara hapsetmek veya görünmezliğe mahkum etmek de düzen için bir zorunluluktur. Ucuz işgücü üretimini süreklileştirmek için sürekli malum şahısça da tekrar edilen 3-5 çocuk dayatması, düzenin işçilerin cinselliğini nasıl düzenlemek istediğini göstermektedir. LGBT’lerin buna uyumsuz olduğu açıktır.

Bunun yanı sıra adeta emredilen cinsel ve toplumsal hayatı kabul etmeyenler, hakkını aramayı zorlaştıran, hakkını arayanı yalnızlaştırmaya ve şiddetle bastırmaya çalışan bir gerici ideolojinin toplumu esir almasının da önünde engel oluşturmaktadır. “Milli değerler” gibi isimlendirmeler altında zaten açıkça ifade ettikleri şey, gerici düzenin istediği hayatı yaşamayanların toplumdan dışlanması ve toplumun esir alınmasıdır.

Gericiliğin varlığı sınıfsaldır, önündeki engellerin kaldırılması da egemen sınıfın talebidir. Laikliğin önce altının oyulması, ardından topyekün ortada kaldırılmaya çalışılması, toplumsal hayatın tarikatlar eliyle düzenlenmeye çalışılması ile LGBT’lerin görünmezliğe itilmeye çalışılması aynı talebin doğal uzantılarıdır. Ancak Türkiye toplumu gericiliğe teslim olmayacağını, Haziran Direnişi başta olmak üzere çeşitli vesilelerle göstermiştir. Türkiye işçi sınıfı bu kalıba sığmıyor ve sığmayacaktır.

Valiliğin yasaklama kararının hiçbir meşruiyeti yoktur, hükümsüzdür. LGBT’lerin onurunu ve işçi sınıfının mücadelesini hiçbir güç yasaklayamaz, sonlandıramaz, ortadan kaldıramaz. Emekçi LGBT’ler homofobiye, transfobiye ve gericiliğe teslim olmayacak, başları asla öne eğilmeyecek. Komünist LGBT’ler olarak eşitliğin, laikliğin ve mücadelenin bayrağının yükselmesi için tüm gücümüzü seferber edeceğimizi, onurumuza sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz.

Komünist LGBT’ler