Komünist LGBT'ler: Stonewall'da yakılan ateş hiç sönmeyecek!

ABD'nin Orlando kentinde yaşanan ve IŞİD tarafından üstlenilen katliamın yankıları sürerken, Komünist LGBT'ler bir açıklama yayımladı. "Orlando'da yaşanan katliamın failini tanıyoruz" denilen açıklamada, "Gericiliğe ve onu insanlığın başına bela eden emperyalizme karşı yaşamın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

ABD'nin Orlando kentinde yaşanan ve IŞİD tarafından üstlenilen katliamın yankıları sürerken, Komünist LGBT'ler açıklama yayımladı. "Orlando'da yaşanan katliamın failini tanıyoruz" denilen açıklamada, "Gericiliğe ve onu insanlığın başına bela eden emperyalizme karşı yaşamın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Komünist LGBT'ler imzasıyla yapılan açıklamada, Tarihteki ilk büyük eşcinsel direnişi olan Stonewall, bugün de ne yapılması gerektirdiğini göstermesi bakımından tarihsel değerini koruyor. Bu düzene başkaldırmadan, mücadele etmeden ve örgütlenmeden, yaşamak bile mümkün olmaktan çıkmış durumda" denildi. 

Komünist LGBT'lerin "Stonewall'da yakılan ateş hiç sönmeyecek" başlıklı açıklamasının tamamı şöyle: 

ABD'nin Orlando kentinde yaşanan katliamın failini tanıyoruz. İşgal ettiği bölgelerde Alevileri katleden, kadınları esaret altına alan, eşcinselleri infaz eden, tarihi eserleri yağmayalan, petrol ticaretini ise asla elden bırakmayan IŞİD, katliamın bilinen failidir.

Katliamın gizli faili ise IŞİD'i bölgesel planları için yaratan, silahlandıran, bir korku imgesi olarak insanlığı umutsuzluğa sürüklemek için kullanan emperyalizmdir. Avrupa'da ve ABD'de masum insanları hedef alan terör, emperyalistlerin bölgeye dönük planları göz önüne alınmadan anlaşılamaz. IŞİD Ortaçağ'dan çıkıp gelmemiş, Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyen emperyalistlerin çıkarlarına hizmet eden bir suç şebekesi olarak tasarlanmıştır. 

Orlando'da eşcinsellerin gittiği bir mekânın hedef seçilmesi tesadüf değil. Sosyalizme karşı geliştirilen 'yeşil kuşak' projesi Ortadoğu'yu LGBT'ler için yaşanmaz bir hale getirirken, bu projenin ürünü olan cihatçı terör Batı'da yine eşcinselleri hedef almaktadır. Emperyalistlerin egemen olduğu bir dünyada hiç bir yer güvenli, hiç kimse güvende değildir.

İnsanlık tarihi ise katliamlardan ibaret değil. Tarihteki ilk büyük eşcinsel direnişi olan Stonewall, bugün de ne yapılması gerektirdiğini göstermesi bakımından tarihsel değerini koruyor. Bu düzene başkaldırmadan, mücadele etmeden ve örgütlenmeden, yaşamak bile mümkün olmaktan çıkmış durumda. 

Katliam mı, direniş mi? İnsanlık tarihi bu tür sorulara verilen yanıtlarla dolu. Yanıtı bizler vereceğiz, gericiliğe ve onu insanlığın başına bela eden emperyalizme karşı yaşamın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz.

İnsanlığın başı sağolsun.