Komünist LGBT'ler: LGBT'ler gericiliğe sığmaz!

Komünist LGBT'ler yaptıkları açıklamayla, son günlerde artan ve Diyarbakır'da LGBT panelinin iptal edilmesine neden olan gerici baskılara boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

Gericilerin Ensar Vakfı'nda yaşanan çocuk tecavüzleri karşısında sessiz kalırken, Diyarbakır'da düzenlenmek istenen LGBT panelini iptal ettirmek için seferber olduklarına dikkat çeken Komünist LGBT'ler, "LGBT'ler gericiliğe sığmaz!" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada atılan geri adımlara karşın gericiliğin durmayacağı, gericiliği ancak eşitlik ve laiklik için verilen mücadelenin geriletebileceği vurgulandı.

Komünist LGBT'ler adına yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

LGBT’ler gericiliğe sığmaz!

Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk tecavüzü karşısında üç maymunu oynayan gericiler, çürümüş ahlak anlayışlarına dayanarak LGBT’lere yönelik düşmanlık saçıyor, sesimizi kısmaya çalışıyorlar.

Son örneği Diyarbakır’da sergilenen linç kampanyası, sadece yapılamayan bir etkinliği değil, LGBT’lerin varoluşunu, kimliğini, yaşam dâhil temel haklarını hedef alıyor. Çocuk tecavüzünü “bir kereden bir şey olmaz” diye aklayanlar, eşcinsellere utanmadan sapkın diyebiliyor.

Gericilik durmayacak, biz geri adım attıkça üzerimize gelecek, biliyoruz. Bugün bir paneli iptal ettirebildiklerini görünce, yarın sokağa çıkmamızı, hatta nefes almamızı bile engellemeye çalışacaklar.

LGBT'ler için aydınlanma mücadelesi, artık aldığımız nefes kadar yaşamsal. Gerici saldırılara yanıtımızı, laiklik ve eşitlik mücadelesini yükselterek vereceğiz. Bizleri içine sokmaya çalıştıkları şeriat denilen tabuta asla girmeyeceğiz!