Komünist LGBT’ler: Diren’i yaşatacağız

Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi’nde 26 gündür ölüm orucunda olan trans kadın Diren Coşkun’la dayanışma büyüyor. Komünist LGBT’ler Diren’e yazdıkları mektupta sürecin takipçisi olacaklarını ilan etti.

Haber Merkezi

Tekirdağ 2 No’lu Hapishanesi’nde tabutlukta tutulan trans kadın Diren Coşkun, 25 Ocak itibariyle ölüm orucuna başlamıştı.

Diren Coşkun’un taleplerinin cezaevinde olan tüm trans kadınların talepleri olduğuna dikkat çeken Komünist LGBT’ler, hazırladıkları mektupta herkesi bu talepleri sahiplenmeye çağırdı. 

Komünist LGBT’lerin Facebook sayfasında yayımlanan mektup şöyle:

Diren’i yaşatacağız

Tutuklanmasından bu yana kendisine dayatılan hukuksuzluklara karşı yaklaşık bir aydır ölüm orucunda olan Diren’i yaşatacağız.

Tutuklanır tutuklanmaz tek kişilik hücreye konulan, trans geçiş sürecinin gerektirdiği sağlık hizmetlerinden yararlanamayan Diren’in talepleri meşrudur. Diren’in talepleri tüm mahpus trans kadınların talepleridir. 

Diren susmayı veya sinmeyi tercih etmemiş, sesini dört duvarın ötesine duyurabilmek için ölüm orucuna başlamıştır. Bu aşamada hızla adım atması gereken taraf görevlilerdir. 

Komünist LGBT’ler olarak sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Bu süreçte Diren’i yaşatabilecek yegâne gücün dayanışma olduğunu biliyoruz. 

Herkesi Diren’in taleplerini sahiplenmeye, tutuklu tüm trans kadınlarla dayanışmaya çağırıyoruz.

Sözümüzü tutacağız, Diren’i yaşatacağız.