Komünist Gençlik'ten gericiliğe karşı örgütlenme çağrısı

Komünist Gençlik "Gericiliğe Karşı Adımlarımızı Sıklaştırıyoruz" etkinliğinde AKP karanlığına karşı örgütlenme çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Komünist Gençlik, "Gericiliğe Karşı Adımlarımızı Sıklaştırıyoruz" başlıklı etkinlik düzenledi. Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda yapılan etkinlikte gericiliğe karşı mücadelenin önemine vurgu yapılarak örgütlenme çağrısı yapıldı.

NHKM Şiir Korosu tarafından Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanı" şiirinin okunduğu, Komünist Gençlik Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi gerçekleştirdiği etkinlikte Komünist Gençlik adına Doğa Can Oruçoğlu söz aldı.

'İMAM HATİPLERİ KAPATACAĞIZ'

AKP'nin üniversitelere ve liselere gerici müdahalesine dikkat çeken Oruçoğlu, "Sınıf siyasetinin ve aydınlanmacılığın, önümüzdeki dönemde, özellikle gençlik alanında, bir zorlama yapması gerekiyor. Laiklik, eşitlik ve özgürlükten yana; dinci gerici karanlıktan kurtulmak isteyen bütün arkadaşlarımızı omuz vermeye, örgütlenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Oruçoğlu, "Bugün dinci gericilerin eziyethanesinden başka bir şey olmayan, kız çocuklarının kapanmaya zorlandığı, sorgulayanların cehennemle korkutulduğu, ülkenin geleceğinin gasp edilmesinin adı olan İmam Hatipleri kapatacağız. Okullarımızı geri kazanmalıyız. Bu yabana atılacak bir kavga değil. Komünist Gençlik boş durmayacak" dedi.

'HAYAT DEVRİME ÇAĞIRIYOR'

Komunist Parti Merkez Komite üyesi Özgür Şen yaptığı konuşmada AKP'nin istediği dindar ve kindar nesle karşı örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti. Şen, "Örgüt olmayacak şeyi oldurmanın yoludur. Olmayacak şey, örgütle, olacak şeye dönüşür. Erdoğan gidecek, AKP devrilecek demeden Türkiye'de devrimci siyaset yapmanın yolu yoktur. Yetmeyecek elbette. Ama gidecekler. Bu kavganın öncülüğüne soyunmayan, bu iddiaya sahip olmayan bir devrimci hareket Türkiye'de hiç siyaset yapmasın" diye konuştu.

Şen, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bu yüzyılın fikirler dünyasındaki en büyük günahı bu düzenin değişmesi için yapılan tercihlerin varlığının unutturulmak istenmesidir. Bu yüzyılda devrim fikrinin üzeri çizilmiştir. Devrim seçeneği, devrim tercihi yok sayılmıştır. Karşılaştığımız tüm sorunların çözümü ya yok denmiştir, ya da bu düzen içinde bir çözüm aramamız söylenmiştir. İşte bu oyun bitti artık. Bu düzen bitti. Hayat her şeyiyle devrime çağırıyor. Biz iktidarı istiyoruz. O iktidarı alacağız. Kim mi yapacak? Burjuva partilerine karşı Komünist Parti. Dindar ve kindar nesle karşı Komünist Gençlik."