Kilis Valisi bildiğiniz gibi: Süpermen değilim roketleri havada yakalayamam

"Roketler üzerimize gelebilir, abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz" sözleriyle gündeme gelen Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bu kez de "Süpermen değilim roketleri havada yakalayamam" dedi.

Kilis’te ve sınırdaki kampta inceleme yapan CHP heyeti, gözlemlerini ve görüşmelerini rapor halinde yayınladı.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, CHP’nin raporunda, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın, okula giden çocuğunun 200 metre yakınına roket düştüğünü anlatarak, “Benim de can güvenliğim yok. Süpermen değilim, roketleri havada yakalayamam” diye yakındığı anlatıldı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

Vali, tedbirler almaya katkı sunduklarını, halkı anonslarla bilgilendirdiklerini, kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olmadığını, ancak kendisinin süpermen olmadığını roketleri havada yakalayamayacağını aktarmıştır. Çözümün o tarafta bir güvenli bölge olduğunu, ABD’nin Türkiye’nin çözümüne yanaşmadığını, Rus S 300 ve S 400’lerinin varlığından dolayı Suriye hava sahasına bizim uçaklarımızın giremediğini söyleyerek, ‘Kurşun adres sormaz ki’ şarkısını hatırlatan Vali Tapsız, önlem almada Ankara’dan ileride çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, AFAD’ın yeni kuracağı alarm sistemi için öncü fikri verdiklerini aktarmıştır. ‘Ben bildiğimi söylerim, inanmanız gerek’ cümleleri ilekendi çocuğunun da okula gittiğini, Roketin 200 metre  ötelerine düştüğünü, kendilerinin de korktuğunu aktarmıştır.