Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’ in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

Habertürk muhabiri Ömer Topsakal'ın aktardığı bilgilere göre, henüz netleşmeyen bir grup tarafından ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun yakın koruma ekibi tarafından karşılık verildi. Çatışmanın zaman zaman devam ettiği bildiriliyor. Jandarma ekipleri de bölgeye geldi.

Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye alındı.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, "Saldırı değil, konvoy güzergahında çatışma çıktı" dedi. Çıkan çatışmada CHP heyetinden yaralı olmadığı bildirildi.

 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, canlı yayında şu bilgileri verdi:

CHP lideri yoldan geçerken uzak bir bölgeden ateş açıldığına dair bilgiler geldi. Korumalarla ateş açanlar arasında çatışma yaşandı. Biz de daha yeni duyduk. Genel Başkanımız, güvenlikli  bölgede. Anlamaya çalışıyoruz neyin ne olduğunu. Şuanda bir yaralanma bize ulaşmadı ama güvenlikli bir yerde olması son derece düşündürücü. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Arkadaşlarla teması sürdürüyoruz. Konvoydan bir arkadaşa ulaşamadık. Belki sinyaller kesilmiştir. 

 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Saldırıyı lanetliyorum" dedi.

BEKAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Mehmet Bekaroğlu: Saldırı olacağı duyumu vardı. Bölgede önceden güvenlik tedbiri alınan noktada çatışma çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Şu an güvenli bölgedeyim, kaygılanmaya gerek yok.