Kılıçdaroğlu'ndan İsrail'le yapılan anlaşmaya tepki: Sizde nohut kadar vicdan varsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP'li vekillere sesleniyorum; sizde nohut kadar vicdan varsa bu anlaşmaya hangi vicdanla evet diyeceksiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'le yapılan anlaşmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan'a yapılan anlaşma nedeniyle tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Anlaşma 10 adamı öldürdüm, bedelini de ödedim sus anlamına geliyor" dedi.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

8 Eylül 2011. Erdoğan: Gazze'ye yardım gemilerine Türk Silahlı Kuvvetler donanması eşlik edecek. Yapıldı mı? Yapılmadı. Eğer sen donanma eşliğinde yardım gemisini göndereceğim diyorsan verdiğin sözde durursun! 23 Mart 2013. Nisan'da Gazze'ye gideceğim. Nisan'da gidemedi tarih kesinleşti Mayıs'ta Gazze'ye gideceğim. Kerry, Erdoğan'a Gazze'ye gitme dedi. 14 Mayıs'ta bir açıklama yapıyor; Kerry'nin demeci hiç şık değil. Şimdi 28 Haziran 2016. Gazze'ye gitti mi, gidemez! Dış politikada arkasında duramayacağın söz söylersen tükürdüğünü sana yalatırlar!

Bir vakıf aracılığıyla tazminat vakıf aracılığıyla ödenecek. Askerlerimiz hakkındaki davalardan vazgeçeceksin ki ben sana 20 milyon doları vereyim diyor. Ne anlama geliyor biliyor musunuz: 10 adamı öldürdüm, bedelini de ödedim sus anlamına geliyor.

Netanyahu ne söylüyor: Bu anlaşmada şu anda yargılanan askerler ve gelecekte yargılanabilecek askerlerimizin ve sivillerimizle ilgili davaların hepsi ortadan kalkacak. Bu anlaşma Meclis'te imza altına alınacak diyor. AKP'li vekillere sesleniyorum; sizde nohut kadar vicdan varsa bu anlaşmaya hangi vicdanla evet diyeceksiniz.

3 Ocak 2016. Erdoğan'ın açıklaması: İsrail'e muhtacız.

Bütün vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum. Hala bunlara oy mu vereceksiniz. Hala vicdanınızı sorgulamaycaksınız. Binlerce şehidimizin kanı gözyaşı var. Ne demek muhtacız. Sözde Ortadoğu lideriydik. Dünya lideriydi Reis. İşte adama böyle yalatırlar.

Ömer Çelik; 3 şartı açıklıyor. 4 Haziran Erdoğan; Gazze'ye ambargo kalkarsa anlaşırız.

Ambargo şartlarının hafiletilmesi de şartlardan birisiymiş. Sen ne anlarsın Dışişlerinden (Binali Yıldırım'a). Sen düşük profilli birisin. Sen havuz işlerini bilirsin.