Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Lozan' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Lozan'ı bize zafer diye yutturmaya kalkıştılar" çıkışı hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Lozan'ı bize zafer diye yutturmaya kalkıştılar" açıklamasına tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şunları yazdı:

Osmanlı'nın imzalamak zorunda kaldığı Sevr Antlaşması yerine imzalanan Lozan Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı'nın taçlandırılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez! Lozan Antlaşması ile Türk milleti, bağımsız ve onurlu bir devlet kurma imkanı kazandı. Lozan'ın en büyük zaferi Türkiye Cumhuriyeti'dir! Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı! O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!