Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor, bu ülkenin istihbaratı yok mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimiz Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Nereye gidiyor bu ülke? Eğer çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakacaksak, bu soruyu sormak zorundayız. Türkiye yönetilmiyor. Bu ülkenin istihbaratı yok mu, devlet yok mu?" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinini grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Hepimiz Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyoruz. Nereye gidiyor bu ülke? Eğer çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakacaksak, bu soruyu sormak zorundayız. Türkiye yönetilmiyor. Bu ülkenin istihbaratı yok mu? Devlet yok mu?

İmralı'da masa kurdunuz. 'Bu yolla terör önlenmez' dedik. Bu Ankara'daki beylerin çocukları mı ölüyor? Hiçbirinin çocuğu askere gitmiyor. Böyle bir devlet olmaz. 14 yılda ülkeyi terör batağına koyacaksın. Nasıl oluyor bunlar? Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 20 Temmuz'dan buyana 843 güvenlik görevlimiz şehit oldu.

NİYE CANLI YAKALANMADI?

Terörle mücadele etmek istiyorsanız radikal cihatçı gruplara kucak açmayacaksınız, silah göndermeyeceksiniz, arkasında durmayacaksınız. Dün Rus büyükelçi hayatını kaybetti. Yakışmıyor Türkiye'ye. Öldüren kişinin polis olması ayrıca üzerinde durmamız gereken nokta. Öldürülmesi de ayrıca üzerinde durmamız gereken bir noktadır. Niye canlı yakalanmıyor? Rusya'ya başsağlığı diliyoruz.

BİZE SATAMADILAR BAHÇELİ'YE SATTILAR

Seçim kampanyalarına katılılıyor Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'sini ben atayacağım diyor sonra da ben gidip orada yargılanacağım diyor. HSYK'yı da o kontrol ediyor. 6'sını kendisi, diğerlerini de kendi partisi Meclis'ten seçecek. Bunu bize satamadılar ama Bahçeli'ye sattılar. Meclis'i fesh etme yetkisi Mustafa Kemal Atatürk'e verilmemiştir.