Kılıçdaroğlu: Saadet ilkeli parti...

Seçim ittifakına ilişkin 'Saadet Partisi ve diğer partilerle bu konuda bir görüşmemiz yok' açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye’nin değişen koşulları, çıkacak olan yasa, her halükârda ortaya çıkan tablonun yeniden değerlendirilmesini zorunlu kılacaktır. Biz de o çerçevede kendimize pozisyon belirleyeceğiz' dedi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim ittifakları ve partisinin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır baları şöyle:

'SAADET İLKELİ PARTİ'

Saadet Partisi ilkeli bir parti; ilkeleri, kuralları var. Demokrasiye yüzde 100 inanmış bir parti. Tek adam rejiminin doğru olmadığını bir şekliyle ifade ediyor. Dolayısıyla SP’nin AKP ile birlikte olup olmaması kendi ilkeleriyle uyuşup uyuşmadığına bakar. “Benim normlarıma, ilkelerime uyuyorsa işbirliği yapabilirim” diyor. Katı bir duruşu yok. İlkelerden yola çıkarak kendi pozisyonunu belirliyor; saygı duymamız lazım.

'SAADET'LE İTTİFAKI GÖRÜŞMEDİK AMA...'

  • Saadet Partisi ile bu konuda herhangi bir görüşmemiz olmadı. Diğer partilerle de olmadı. Türkiye’nin değişen koşulları, çıkacak olan yasa, her halükârda ortaya çıkan tablonun yeniden değerlendirilmesini zorunlu kılacaktır. Biz de o çerçevede kendimize pozisyon belirleyeceğiz.

'CUMHUR İTTİFAKI RANT İTTİFAKIDIR'

  • Cumhur ittifakını savunanların, o çerçevede kendini belirleyenlerin samimi olduklarına inanmıyorum. O ittifak rant ittifakıdır. Devleti yeterince soydular; “Daha fazla nasıl soyarız?” derdindeler. Cumhur ittifakıyla alakası yok. Ülkenin geleceğiyle ilgili olmayan ittifaktır bu. Kendileri dışındakileri de kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. Böylelikle rant ittifakına meşruiyet kazandırmak istiyorlar. Biz o meşruiyeti onlara kazandırmayacağız.

'KAFAMDA HERHANGİ BİR İSİM YOK'

  • Kafamda herhangi bir isim yok. Sonuçta CHP, cumhurbaşkanı adayını belirleyecektir. “Gerçekten tarafsız, bağımsız bir isim Cumhurbaşkanlığı yapabilir. Bütün vatandaşları kucaklayabilir” diyebileceğimiz bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız. Toplumun yarısını değil, tamamını kucaklayan bir isim olacak ve kesinlikle cumhurbaşkanlığını kazanacağız.

HDP İLE İTTİFAK

  • HDP ayrı bir siyasi parti. Her siyasi partiye saygımız var; iktidar partisi dahil olmak üzere. Bizim kimlerle ittifak yapamayacağımıza ben değil, partinin yetkili kurulları karar verir. Erdoğan’ın istediği gibi biz onların beklentilerine uygun bir davranış içinde olmayacağız. Sağlıklı, tutarlı bir politikamız olacak. Salih Müslim’i davet edenler. İmralı’da masa kuranlar, çadır mahkemeleri kuranları unutmadık.