Kılıçdaroğlu o konuşmasını savundu: Bizim düşüncelerimizi yansıtmasa bile...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan gibi isimleri andığı için gelen tepkilere yanıt verdi.

DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katıldığı açılış programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Adana'da tepki çeken konuşmasını da savundu.

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan gibi isimleri andığı için tepki gören Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de kimsenin güvencesi yoktur. Sokakta yürüyen kadına kim hangi gerekçeyle tekme atabilir. Bu anlayış neyin anlayışıdır? İnsanları birbirine düşman eden bu siyasi anlayışı besleyenler kimlerdir? Bunları hepimizin sorgulaması lazım. Kentli olmanın temel özelliklerinden birisi, sabah gazeteye bakarsınız. Başkaları ne düşünüyor diye dünyaya bir gazetenin pencesesinden bakmak istersiniz. O gazeteciler hapisteyse sanmayın ki sadece gazeteciler hapistedir, o gazetenin bütün okuyucuları hapistedir. Bizim düşüncelerimizi yansıtmasa bile gazetecilerin özgürce yazdığı bir Türkiye isteriz. Böyle bir Türkiye bizim en büyük arzumuzdur. Adana'daki mitingde bazı gazetecilerin isimlerini saydım, belli çevrelerden eleştiri aldım. Eğer demokrasiyi savunuyorsam ben, insan haklarını savunuyorsam ben, benim gibi düşünmeyen insanlara da özgürlük kapılarını açmak zorundayım. Açmazsam zaten CHP'li olamam ben, demokrat olamam. Kim olursa olsun, benim gibi düşünmeyen insan görüşlerini açıklayamıyorsa, ben o ülkede neden yaşayacağım, hangi gerekçeyle yaşayacağım. Fikir farklığı insanlığın gelişmesine yol açar. Katkı yapar bunun farkında olmayan, kısır eleştirilerin peşinden gidenleri ayıplarız. Onları ayıplamak bizlerin boynunun borcudur. Bunları yaptığımız zaman ülkemize asıl katkıyı vermiş oluruz."