Kılıçdaroğlu: Niye kapatalım? İmam hatipleri açan biziz

CHP lideri Kılıçdaroğlu; 'İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım? Herkesin inancı benim başımın üzerine' ifadeleriyle, milyonlarca öğrencinin mahkum edildiği imam hatip okullarını inanç meselesi yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'deki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi.

Kadınların taleplerini dinledikten sonra, konuşmasına kendisinden söz ederek başlayan Kılıçdaroğlu, "7 kardeşiz. Rahmetli abim de okuma yazma bilmezdi, büyük ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeş içinde üniversiteye giden sadece benim. Hani eleştirirler ya 'CHP entellerin partisi' diye. İşte o entellerden birisi de benim. 7 kardeşten üniversiteye giden, annesi okuma yazma bilmeyen bir kişi. Kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. Cumhuriyetin sayesinde tanınan eşit fırsatlar sayesinde okudum geldim, CHP'ye genel başkan oldum" diye konuştu.

Ne zaman iktidara gelecekleri sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ben günün 24 saati çalışıyorum. Zaten benim için normal bir hayat artık bitti. Evi de arada bir ziyaret ediyorum, hanımla arada bir konuşuyorum. O da çalışıyor ben de çalışıyorum. O da aynı dertleri taşıyor, ben de aynı dertleri taşıyorum. Sizin dertleriniz gibi. Benim şahsi hiçbir derdim yok. Elleri ekmek tutuyor. Oğlan da askerden gelecek inşallah onun da eli ekmek tutarsa bizim derdimiz yok. Param, pulum, servetim olsun, benim bunlarla ilgim yok. Benim tek ilgim var, bu ülkede, bu güzel vatanda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Bu nedenle görev benden çok anneler size düşüyor. Çocuğunuz işsizse, geliriniz yeteri kadar yoksa, güzel bir kentte yaşamak istiyorsanız, bu faiz belasından ne zaman kurtulacağız diyorsanız 2019'da sandığa gideceksiniz. Ne yapacağız? Oyumuzun artık rengini değiştireceğiz."

'HERKESİN İNANCI BENİM BAŞIM ÜSTÜNE'
CHP'ye yönelik eleştirilere değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"15 yıldır memleketi biz mi yönetiyoruz? Ne yaptık biz? Hep beraber gördük sonucu. Benim para, pul ile ilgim yok, kul hakkı yemem çok şükür. Onun ne kadar büyük bir günah olduğunu da ben çok iyi bilirim. Benim görevim Türkiye'de her eve huzurun gelmesini sağlamak. Evde huzurun olmasının yolu, bereketin olmasıdır. Ekonomiden geçer huzurun yolu. Ben size söz veriyorum, bu ülkeye huzuru, barışı getireceğim. 'Efendim gelirse Kılıçdaroğlu imam hatipleri kapatacak'. Bu propagandayı yapıyorlar. Niye kapatalım? İmam hatipleri açan biziz, niye kapatalım? Herkesin inancı benim başımın üzerine. Benim derdim ne? Onun evinde dert var mı yok mu? Onun evinde dert varsa bunu çözecek olan benim." 

'ASGARİ ÜCRETİN NET 2000 LİRA OLMASI LAZIM'

Asgari ücret konusuna ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: "Çoğunuzun eşi asgari ücretle çalışıyor. Ben seçimlerde dedim ki asgari ücret net 1500 lira olsun. Kıyameti kopardılar, 'parayı nereden bulacaksın' diye. Ben parayı bulacağım arkadaş. Sen yap 1500. Yapamadılar, yapmadılar. Ama bugün bizim bütün belediyelerimizde Erzurum'un en küçük belediyesinden tutun, İzmir'in büyükşehirine kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret net 1500 lira. Bir belediye bunu yapıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti niye yapamasın? Önümüzdeki 2018'de asgari ücretin net 2000 lira olması lazım. Diyorlar ki 'Biz bunu yapacağız da parayı nereden bulacağız?' Faize parayı buluyorsunuz, yandaşa para buluyorsun, herkese para buluyorsun. İş gelince asgari ücrete para yok. Para var kardeşim, para bulunacak, hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz parayı buluruz. Türkiye zengin, doğru. Bütün mesele parayı kim için harcayacağız. Yandaş için mi vatandaş için mi? Ben yandaşa değil, vatandaşa çalışacağım. Benim öyle para, pulla, gemilerle, arsalarla işim yok. Ben mütevazi evimde huzur içinde yaşıyorum. Ben bu ülkede yaşıyorsam, siyaset yapıyorsam 80 milyon vatandaşı düşünmek zorundayız. Ne zaman iktidar olacağız? Birlikte çalışarak. 2019'da İstanbul, Mersin, Adana, Balıkesir, Bursa dahil büyük şehirleri de alacağız. Hiç endişem yok. Ben kime güveniyorum? Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Tek güvencem budur."

'HİÇ KİMSENİN KILIK KIYAFETİ İLE UĞRAŞMAYACAĞIZ'

Bazen etnik kimlik, bazen yaşam tarzı, bazen inanç tarzı yüzünden insanların bölündüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz bölünmeyeceğiz. Cumhuriyeti nasıl kurduysak, Çanakkale'de, Anafartalar'da, Dumlupınar'da nasıl mücadele ettiysek aynı şekilde mücadele edeceğiz. 'CHP iktidara gelirse başörtüsünü kaldıracak, yeniden yasak gelecek'. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayacağız. Buradan 80 milyon kardeşime söz veriyorum, hiç kimsenin kılık kıyafetiyle uğraşmayacağız. Benim tek derdim var onun mutfağında tencere kaynıyor mu?" diye konuştu.