Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri açan biziz, karşı çıkmıyoruz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup konuşmasında "Biz eğitim dedikçe, 'imam hatiplere karşısınız' dediler. Açan parti biziz, karşı çıkmıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinini bugünkü grup toplantısında iç ve dış siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, kamuoyunda tartışılan TEOG konusunda değindi. 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Vatandaş çocuğunun iyi eğitim almasını istiyor. Biz eğitim dedikçe 'imam hatiplere karşısınız' dediler. Açan parti biziz, karşı çıkmıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada çocuklarını denek olarak kullanan tek ülke Türkiye. Veliler ne yapacaklarını bilmediler. Dünya kadar atama bekleyen öğretmen var. Eğitimi boşladılar. Eğitim yatırımlarının oranı 2002'de yüzde 18'si şimdi yüzde 8.51'e düştü. İlkokulların yüzde 31'inde birleştirilmiş sınıflarda eğitim yapılıyor. 21. yüzyıldayız. 15 yılda sen eğitim sorununu çözemiyorsan o koltukta neden oturuyorsun? İlk LGS sonra OKS sonra SBS sonra Çoklu SBS sonra TEOG yapmışlar. Şimdi TEOG kalkıyor ne olacağını kimse bilmiyor. Böyle bir eğitim sistemi olur mu? Deli saçması..."