Kılıçdaroğlu: Feriştahı gelse bizi yıldıramaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde önüne mermi bırakılmasına ilişkin "Feriştahı gelse bizi yıldıramaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de kendisini havalimanında karşılayan partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine atılan kurşunu kastederek "Bize mermi atabilirler, bize kurşun sıkabilirler, bizim üstümüze gelebilirler ama hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir baskıya" dedi. Bu sözler üzerine partililer, "Feriştahı gelse bizi yıldıramaz" sloganı attı. Kılıçdaroğlu da aynı sözü tekrarladı.

'PEYGAMBERİMİZ DER Kİ...'

Milliyet'te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi'nin yaptığı Şehit Polis Haluk Varlı parkını da hizmete açarken burada bir konuşma yaptı. "Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Adaleti adaletli kılan yüksek ahlaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Ahlak temel olur ve adalet onun üzerinde yücelir. Bu toprakların mayasında büyük ahlak vardır. Peygamberimiz der ki; 'Ben yüksek ahlakı tamamlamak üzere görevlendirildim' der. Polis ya babamızdır ya dayımızdır bizden biridir. Gecesi gündüzü belli olmaz. Eğer bu ülkenin sokaklarında rahat gezebiliyorsak polisin onurlu görevi nedeniyledir. Onlar terörün kol gezdiği yerdedir, hayatlarını, canını verirler. Kimi elini, kolunu, gözünü verir, kimi gazi olur, kimi şehit olur. Bize düşen görev, bu ülke için canını, kolunu, bacağını veren o insanlara yüksek vefa duygusunu göstermektir. O nedenle ahlak ve adalet diyorum" ifadelerini kullandı.