Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın bir zaafı var

NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan enteresan biri aslında bana bir zaafı var. Kılıçdaroğlu hastalığına muzdarip'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet foto-muhabiri Selahattin Sönmez'in kitabında yer alan atletli fotoğrafına ilişkin olarak "O fotoğrafta yapmacıklık toplu iğnenin ucu kadar göremezsiniz. Kızımla yemek yiyorum. O fotoğraf Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır. Bir genel başkanın fotoğrafı değildir" dedi. Fotoğraf üzerinden kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da "Ben adalet diyorum, o atlet diyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Şükrü Kızılot'la 40 yıllık bir dostluğumuz vardı. Gerçekten hayatta kimseye kötülük yapmayı düşünmeyen, saygılı bir insandı. Allah rahmet eylesin.

''Erdoğan ilginç bir insan aslında, ama bir zaafı var Kılıçdaroğlu hastalığına muzdarip. Hayatım boyunca doğruları söyledim söylemeye devam edeceğim. Ey Erdoğan gel karşıma, oturup konuşalım. Kılıçdaroğlu burada, cesaretin varsa gelirsin buraya, karşılaşırız. Enis Berberoğlu şu anda radyodan bizi dinliyor. Enis Berberoğlu suç işlemedi rehin alındı. MİT TIR'ları olayı devlet sırrı değildir. TIR'ların geçtiği yollardan valilerin haberi yok. Bu ülkede adalet yoktur. Bu ülkede hiçbir vatandaşın can ve mal güvenliği yoktur.

Kozmik Oda'yı FETÖ'ye açan kimdi? Asıl casuslar bunlar değil mi. Bir terör örgütüne devletin Kozmik Oda'sını nasıl açarsınız. 

Bir gazete "Kılıçdaroğlu bu görüntüleri izlemiş" diyor, evet o görüntüleri daha önce izledim.Ben anamuhalefet partisinin Genel Başkanı'yım. Herkesin bildiği bir şey devlet sırrı olur mu?

CHP'ye nasıl operasyon yaparız diye düşünüyorlar. Sivil darbe dönemini yaşıyoruz. Akıncı iddianamesinden bazı ifadeler çıkartıldı. Adalet Yürüyüşü pek çok kişinin ezberini bozdu. Önce inanmıyorlardı. 'Bolu'da durur, yürüyemez' dediler. Yürüyüşe benim beklediğimden de büyük destek gördü. Çünkü bu toplum adalete susamış. Bakın rakam veriyorum, bu ülkenin yüzde 73'ünün adalete güveni yok. Bu sadece sokaktaki vatandaşın değil, avukatların, hakimlerin, savcıların da görüşü. Gölgede 40 derecede yürüdüm. Benim mahkemelerle sorunum yok ama bu ülkenin insanının var. Bu ülkenin insanı adalet istiyor. Her gün 3-4 gömlek değiştirdim. Tabii yemek yemem gerekiyor. O fotoğrafa bakın, bir toplu iğne başı kadar yapmacıklık göremezsiniz. O fotoğraf Anadoludan bir ailenin fotoğrafıdır. Kızımla huzur içinde yemek yiyiroum. Ben saraylardan gelmedim, ben sırada, sade halktan birisiyim. Hala abimle karşılaştığımla gider elini öperim, babamız öldü artık büyüğümüz odur. Ben sıradan vatandaşım. Kızıyor, köpürüyor o fotoğrafa. Diyor ki 'Benim vatandaşım böyle değil.' Sen sıradan vatandaşı unuttun. kayseri'de bir vatandaş işsizlikten kendisini yaktı. Ey saray senin bundan haberin var mı?

ATLETLİ FOTOĞRAF YANITI

Bilerek böyle bir mizansen yapıldığı iddia ediliyor. hayır efendim. Zaten orada karavanda kalıyorum. karavana da kızıyordu. Eminim yedeğim yoğurda da kızmıştır. Kalkıyorsunuz bana bu fotoğraf üzerinden saldırıyorsunuz. Ben adalet diyorum o atlet diyor. Evet efendim ben o atleti giydim. O fotoğrafta bir kibir yoktur. Sıradan sade bir vatandaş vardır. Benim görevim zaten sıradan sade vatandaşın sorunlarını çözmek. Ben zaten sıradan sade vatandaşı bilmezsem onun sorunlarını çözemem.''

'MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ SİYASETE YENİ BİR HEYECAN GETİRİR'

"Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni partisi siyasete yeni bir heyecan getirir. Meral Hanım ve arkadaşlarının siyasete belirli bir seviye de getireceği açıktır. Ben siyasi tarihimiz açısından önemli görüyorum. Kurmaya çalıştığı alanda bir boşluk var. Kendisine başarı dilemek benim görevim."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok zaman var. CHP'nin elbette bir adayı olacak. Bugünden söylemek yanlış bence. Milli iradenin Meclis'e tam yansıması lazım. Her kuruşunun hesabını verebilecek bir adayımızın olması lazım. Parti içinden de parti dışından da olur. Belki bir ekip olarak çıkacaktır. Bu bugünden netleştirilmesi gereken bir tablo değil. Önümüzde bir kurultay var. Bugünden balıklama atlamak yerine sakin, güven veren bir politika izlemek gerek. Tanınmış biri çıkacak. Toplumun güvendiği, mütevazı, saygılı bir aday çıkacaktır.''