'Kılıçdaroğlu, CHP’lilere ‘komisyonu terk etmeyin’ talimatı verdi'

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partisinin Anayasa Komisyonu'ndan çekilmeden önce AKP ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve görüşmeden çıkan "tatil" önerisine CHP'li Bülent Tezcan'ın da destek verdiğini ifade etti. Sancar, Tezcan'ın verdiği desteğin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "çalışmalara devam edin" talimatı verdiğini ifade…

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "dokunulmazlık" görüşmelerinin yapıldığı Anayasa Komisyonu’ndan çekilmeden önce, kendilerine yapılan saldırı ve yaşanan kavgaya rağmen AKP ve CHP’lilerle bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlattı.

Görüşmeye dair detayları imctv'den Ayşegül Doğan’ın sunduğu Gündem Müzakere programında anlatan Sancar, AKP İdare Amiri’nin odasında yapılan görüşmede "sağlıklı koşullar yaratılana kadar toplantının tatil edilmesini önerdiklerini" açıkladı.

Sancar, CHP’li Bülent Tezcan’ın da "tatil" önerisine destek verdiğini ancak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "çalışmalara devam edin" talimatı verdiğini ifade etti. 

Sancar, CHP’li Tezcan’la aralarında geçen diyalogu ise şöyle aktardı:

Biz, “Tatil edilmezse komisyondan çekilmeyi önereceğiz ama tek başımıza çekilmeyi uygun bulmuyoruz. CHP de bu şartların sağlıksız olduğunu açıkça görüp, ‘eğer buna tedbir almazsanız biz de katılmayız’ derse biz birlikte çekilmeye hazırız” dedik. Bülent Tezcan, ‘Genel Başkan ile görüşeceğim’ dedi, Levent Gök’le de görüştüm, o da ‘görüşeceğim’ dedi. Genel Başkan’ın verdiği talimat ise ‘çalışmalara devam edin’ oldu.