Kılıçdaroğlu: Başbakanlığı kaldırmak istiyorlar, başbakan yerinde kalabilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığı kaldırmak istiyorlar. Neden kaldırıyorlar? Başbakan yerinde kalabilmeli. ’Hayırda hayır vardır’ diyoruz" dedi.

DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Aydın’da konuştu.

Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, "Atatürk bu ülkeyi sadece gençlere emanet etti. Emanete sahip çıkacaksınız. 16 Nisan’da sandığa gideceksiniz. Düşünüp, birbirinizle konuşup öyle gidin. Bu memleket öyle kolay kurulmadı. Çalışıp üreterek onurumuzla yaşamak istiyoruz. Hep bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizim insanımızın kimliği ne olursa inancı ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsunu birlikte kardeşçe yaşamak istiyoruz. Kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle birlikte olmak istiyoruz. 16 Nisan’da sandığa giderken ’hayır’ demesini bileceğiz. Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var, tek adama değil. Bir akıla değil ortak akıla ihtiyacı var" dedi.

'FRENİ PATLAMIŞ OTOBÜS'

Anayasa değişikliğini "freni patlamış otobüs"e benzeten Kılıçdaroğlu, "Freni olmayan otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Nereye gideceği belli olmayan trene çocuklarını bindirir misiniz? Anayasa değişikliği getiriyorlar, freni yok, nereye gittiği belli değil. Siz nasıl çocuklarınızı bindirtmiyorsanız biz de 80 milyonu bindirtmeyeğiz.  Hep birlikte diyoruz ki hayır hayır hayır" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör bitecekmiş, 15 yıldır iktidardasınız hangi kanunu istediniz de çıkarmadınız? Şimdi millete doğruları söylemiyorlar. Ben size söylüyorum. Başbakanlığı kaldırmak istiyorlar. Neden kaldırıyorlar? Başbakan yerinde kalabilmeli. ’Hayırda hayır vardır’ diyoruz. ’Milletvekili yaşını 18 indirdik’ diyorlar. 18 yaşında çocuğu olan anne ve babalar; ’Benim çocuğum anayasaya değişikliği geçerse milletvekili olur’ diye inanan bir Allahın kulu var mı? Şimdi bakınız. 18 yaşında çocuğa milletvekili hakkı getiriyorlar. Ömür boyu askerlikten muaf olacak, 2 yıllık vekillikten sonra emekli maaşı hak edecek. Böyle ballı börekli işi benim çocuklarıma verirler mi? Sizin çocuklarınıza bırakırlar mı? Hayır. Sizin çocuklarınız nereye gider? El Bab’a. Şehit gazi olur. Onların çocukları ne olacak? Askerlikten muaf olacak. Böyle haksızlık olmaz. Hangi gerekçeyle milletvekili sayısı 600’e çıkıyor. Aydın’dayız. Kuvvayi Milliye’nin şehrindeyiz. Gazilerin, şehitlerin yoğun olduğu şehirdeyiz. Acarlar bizim için önemli. Vereceği kararda bizim için önemli. ’Hayır’ diyene ’Terörist’ diyene en güçlü cevabı vereceğiz. Biz vatanımızı seviyoruz, demokrasimizi seviyoruz onun için ’Hayır’ diyoruz. Sizler cumhuriyetin, demokrasinin sahibisiniz. Ülkenin güvencesiniz."