Kılıçdaroğlu: Atatürk olmasaydı minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Kılıçdaroğlu kamuoyunda tartışılan Atatürkçülük söylemine ilişkin olarak, "Kılıçdaroğlu: Atatürk olmasaydı bizim minarelerimizden 5 vakit ezan okunur muydu?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor: 

Biz depremden büyük acılar yaşamış bir ülkenin yurtdaşları olarak onların acısını paylaşıyoruz, yürekten geçmiş olsun diyoruz.

Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sevgi var, bu bizi mutlu ediyor. Ortak değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak hemen hemen her alanda Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacımızdır. Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O savaşı da kurallara uygun olarak yaptı. O ülkenin insanlarının onurunu korudu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim dışımızda dünyanın da ortak değeridir. Zaman zaman eleştiriler yapıldı. Camileri kapattılar, bir sürü laf. Bunlar rivayetler, yok böyle bir şeyler. Kızgınlıklarını bu rivayetlerle götürmeye çalışıyorlar. İnönü'ye her türlü hakaret ediliyor. Kocatepe Camii yaptırma derneği kurucusu İnönü'dür.