Kıbrıs'ta on binler Erdoğan'ı protesto etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'taki Afrika gazetesini hedef göstermesi üzerine gerçekleşen saldırıları protesto etmek amacıyla Sendikal Platform’un düzenlediği 'Barış ve Demokrasi' yürüyüşüne katılan on binlerce kişi, yağmur altında Erdoğan'ı protesto etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'taki Afrika gazetesini hedef göstermesi üzerine gerçekleşen saldırıları protesto etmek amacıyla Sendikal Platform’un düzenlediği “Barış ve Demokrasi” yürüyüşüne katılan on binlerce kişi, yağmur altında Erdoğan'ı protesto etti. 

Sendikal Platform, geçen pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi ve Afrika gazetesinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. “Barış ve Demokrasi” adlı yürüyüşte on binlerce kişi, yağmur altında Dereboyu’ndan başlayarak Cumhurbaşkanlığı önünden geçip Meclis önüne yürüdü.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren yürüyüşte on binlerce kişi yağmur altında yürüdü. 

Yürüyüşün sonunda Kıbrıs Şehitleri Abidesi önünde kurulan sahnede, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selam Eylem ile DAÜ-SEN Başkanı Tarık Timur, kısa birer konuşma yaptılar. Bu konuşmalar sırasında Sendikal Platform'u oluşturan sendika ve örgüt başkanları da sahnede yer aldı.

Saat 20.00’ye kadar sürmesi beklenen eyleme, yağmurun şiddetini artırarak devam etmesi, jeneratör ve ses cihazlarının bozulması nedeniyle 18.30 sıralarında son verildi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, bugün sokağa çıkan insanların yağmura rağmen barış, demokrasi ve toplumsal varlığa sahip çıkma talebini yinelediklerini kaydetti. Selma Eylem, kardeşlik, saygı, hoşgörü gibi değerlerin karşısına konulmak istenen linç kültürü, şiddet, ayrımcılık, savaş ve faşizan yaklaşımları kabul etmeme mücadelesini ortaya koymak için meydanda toplandıklarını ifade etti.

Sendikal Platform’un  yürüyüşüne destek veren siyasi parti ve örgütler şöyle: KTMMOB, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Baraka Kültür Merkezi, KŞK-Sen (Kayıp Şahıslar Komitesi Sendikası), Bağımsızlık Yolu, Has-Der, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Boran Kültür Merkezi, Kuir Kıbrıs, Management Center, Kıbrıs Sosyalist Partisi, Arif Hasan Tahsin Vakfı, UniteCyprusNow, TCEP (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu), Özgür Kadın Akademisi, Girne İnisiyatifi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Barış Derneği, DKB (Devrimci Komünist Birlik), Hazine-Sen, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, TKP-YG, YKP, BKP ve GÜKAD.