KESK'ten yurt çapında eylem: Açığa alınan kamu emekçileri işe iade edilsin

KESK, eylem programını açıkladı. KESK, 29 Eylül Perşembe günü “İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin” talebiyle yurt genelinde bir imza kampanyası ile eylemlerine başlayacak.

Haber Merkezi

KESK, eylem programını açıkladı. KESK, 29 Eylül Perşembe günü “İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin” talebiyle yurt genelinde bir imza kampanyası ile eylemlerine başlayacak.

15 temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yayınlanmaya başlayan KHK ile kamu çalışanlarını açığa alma, işten çıkarma ve kayyım atamalarına karşı KESK’in yapacağı eylem programı açıklandı. Kamuda yaşanan işten atmalar, açığa almalar ve kayyum uygulamalarına karşı KESK MYK üyeleri ile sendikaların Bbşkanları, dün Mülkiyeliler Birliği’nde toplandı. 

"KESK HEDEFTE"

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse yaptığı basın açıklamasında, “Tek adama dayalı dikta rejmini hayata geçirmenin fırsatı, onların deyimi ile 'Allahın lütfu' bu OHAL düzeninde bir kez daha hedef tahtasına konmuş olmamız bizim için aslında şaşırtıcı değildir” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin OHAL ilanı ile fırsata çevrilerek bu sivil darbe sürecin derinleştirildiği bir süreçten geçildiğini belirten Köse, KESK’in hedefte olduğunu vurguladı. 

29 EYLÜL'DE EYLEM BAŞLIYOR

29 Eylül Perşembe günü “İhraç edilen ve açığa alınan Kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin” talebiyle yurt genelinde bir imza kampanyası ile eylemlerine başlayacaklarını açıklayan Köse, 15 Ekim tarihine kadar işyerlerinde,  kent meydanlarında kurulacak stantlarda “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bildiri dağıtımı yapılacağını açıkladı. 1 Ekim’de merkezi basın açıklaması gerçekleştireceklerini söyleyen Köse, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü vesilesiyle ‘Güçlü ve Demokratik Bir Toplum İçin Öğretmene Değer Ver’ teması ile illerden katılımla Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapacağız” dedi. 

1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde öncelikli olarak açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak KESK üyeleriyle geniş katılımlı toplantılar yapılacağını da açıklayan Köse, 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenleri eylem ve etkinliklerle anacaklarını belirtti. Köse, 12 Ekim’de illerden yola çıkan yürüyüş kollarının 15 Ekim sabahı Ankara’da olacaklarını söyledi.