KESK ve Liberal Demokrat Parti'den 'Adalet Yürüyüşü'ne katılma kararı

KESK 30 Haziran'da "Adalet Yürüyüşü"ne tüm illerde katılma kararı alırken, Liberal Demokrat Parti de dayanışma için yürüyüşün Sakarya kısmına sembolik olarak katılacaklarını açıkladı.

KESK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı, "Adalet Yürüyüşü"ne 30 Haziran'da tüm illerde katılma kararı aldı. KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Adaletsizlik, hukuksuzluk, keyfilik, normsuzluk diz boyu. Ardı arkası kesilmiyor, sustukça hepimize, herkese uzanıyor” dedi.

Liberal Demokrat Partisi (LDP) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlayan 'Adalet Yürüyüşü'ne katılacağını açıkladı. "Yargı bağımsızlığının önemine yönelik yapılan her girişime destek verildiği" belirtilen açıklamada, "Genel Başkan Gültekin Tırpancı ve partililerinden oluşacak bir grup dayanışma için yürüyüşün Sakarya kısmına sembolik olarak katılacaklardır" denildi.

LDP'nin açıklamasında şu ifadeler aldı:

"Liberal Demokrat Parti kuruluşundan beri, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemine, adalete güvenin yeniden tesisine yönelik toplum bilincini arttıracak her girişime, partiler ve ideolojiler üstü bir yaklaşımla destek vermiştir, vermeye de devam edecektir. Bu çerçevede, Genel Başkanımız Sn. Gültekin Tırpancı ve partililerimizden oluşacak bir grup, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimince Ankara'dan İstanbul'a yapılmakta olan Adalet Yürüyüşü'ne destek, dayanışma ve tarihe not düşme amacıyla, Sakarya kısmına sembolik olarak katılacaklardır."