KESK üyelerinden protesto eylemi: OHAL kalksın, KHK'ler iptal edilsin

Emekçilerin KHK’lerle ihraç edilmesini protesto eden KESK’liler, “OHAL kaldırılsın KHK’ler iptal edilsin” talebinde bulundu.

KESK Ankara Şubeler Platformu OHAL sonrası KHK’ler ile  ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi ve OHAL’in son bulması talebiyle her cumartesi basın açıklaması ve oturma eylemi düzenliyor. Sakarya Caddesi’nde gerçekleşen eylemde platform bu hafta kamu emekçilerinin 4. dönem toplu sözleşme görüşmelerini gündemine aldı. 

Evrensel'de yer alan habere göre, KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğü adına açıklamayı yapan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Nusret Sulkalar, mevcut olan toplu sözleşme sisteminde tarafların belirlenmesi, grev hakkının yasal güvence altında olmaması gibi var olan sorunlara dikkat çekti.

Sulkalar, toplu sözleşme görüşmelerinin OHAL ve KHK rejiminin gölgesinde yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Böylesi bir süreçte kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, özlük, demokratik haklarına yönelik yapılacak olan toplu sözleşme değil, AKP-Memur Sen satış sözleşmesinin bağıtlanmasıdır” dedi.

Kamu emekçilerinin önündeki en büyük engelin mali ve sosyal hak kayıpları yaşanırken sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılamaz hale getiren OHAL rejimi olduğunu belirten Sulkalar, görüşmelerin KESK’in temsiliyetinin engellenerek kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını söyledi. Sulkalar, açıklamada KESK’in taleplerini de bir kez daha hatırlattı. 

Sulkalar, OHAL’in derhal kaldırılması, KHK’lerin geri çekilerek ihraç edilen ve açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine iadesini ve hak kayıplarının karşılanmasını istedi.