Kemal Okuyan soL HD'ye konuştu: Emekçiler gündemi nasıl okumalı?

TKP Genel Sekreteri Okuyan son günlerde gündemi belirleyen başlıklarda soL Haber'in sorularını yanıtladı. Okuyan, tartışma başlıklarının emekçiler tarafından nasıl okunması gerektiğine dönük değerlendirmeler yaptı.

soL HD

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan bütçe görüşmeleri ve büyüme rakamlarından, Putin'in ziyaretine bir dizi başlıkta güncel gelişmeleri soL Haber'e değerlendirdi. Okuyan ekonomiyle ilgili tartışmalarda büyümeden bahsedilirken, eşitsizlik ve adaletsizliklerin perdelendiğini vurguladı.

Yolsuzluk davası sözkonusu olduğunda ortaya çıkan belgelerin gerçek olduğunu, ancak ABD'deki davanın aslında Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye yönelik müdahalesini gözler önüne serdiğini belirten Okuyan, “yolsuzluklar da gerçek, ABD'nin müdahalesi de gerçek” dedi.

TKP Genel Sekreteri, dış politikada ABD'nin bu coğrafyadaki bütün hamlelerinin boşa düştüğünü ancak karşısında sadece bu hamleleri boşa çıkaran bir Rusya dışında bir engel bulunmadığını belirtti. Okuyan bunun görünür sonucunun Rusya'nın bölgedeki ağırlığının artması olduğunu söyledi.