Kemal Kılıçdaroğlu: MEB'i FETÖ'ye biz mi teslim ettik?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üniversitelerimiz bilgi üretemez hale geldi. İktidar bundan rahatsız olmuyor. Sorunu dile getirdiğimizde "siz terör örgütüyle aynı dili konuşuyorsunuz" diyorlar. Sanki Milli Eğitim Bakanlığı'nı FETÖ'ye biz teslim etmişiz gibi" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eğitim Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yaptı. 

4+4+4 sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu işi akıl masasına yatırmak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Eğitimin bir parti ya da grupla ilgisi yoktur. Eğitim ortak sorun alanıdır. Her çalışma her çözüm yeni sorun ve merak alanlarını doğurur zaten. O nedenle eğitimde reform sürekli olması gereken bir şey. Peki eğitimde reform nasıl ve kim tarafından yapılmalı? Reformu bu işi dünya çapında sorgulayan insanlar yapar. Okulumuzdan memnun olmadığımız için başka okula gönderiyoruz.

Demek ki sorun var. Eğitimde reform yapacaklar liyakat sahibi ise sorun çözülür. Siz orada değil de sorunu görüp başka çözüm üretiyorsanız eğitimi perişan edersiniz. Eğitim çağdaş uygarlığı yakalamaktır. Eğitimde reform diye önümüze konan 4+4+4'ü kimler yaptı? 

Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kadar götürdük. Bugün anneler çocuklarını okula gönderirken huzur içinde göndermiyor. Parası olan özel okula gönderiyor. Olmayan devlet okuluna gönderiyor. Bu işi akıl masasına yatırmak zorundayız. Çocuklarımız ve Türkiye için. Yapmazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz.

Bir üniversite rektör yardımcısı 'Ben daha çok cahil, okumamış kesimin ferasetine güveniyorum' diyor. Nereye geliyoruz arkadaşlar? Bunların hepsi sorgulanmalı. Öğretmeni baştacı yapmayan bir toplumun geleceği yoktur. Biz öğretmenlerimizi sürüyoruz. Okullar açılacak, binlerce öğretmenin tayini çıkıyor. Eşi bir tarafa kendi bir tarafa. Aile bölünür mü? Eğitim sistemini allak bullak yaparak Türkiye'yi nereye taşıyacaksınız.

Türkiye eğitim kaliyesi bakımından 41 ülke arasında sonuncu. Çocuklarımız mı yeteneksiz? Eğitim kötü... İşin uzmanı eğitim politikalarını belirlemezse sonuç böyle olur. Adı milli olan bir bakanlıkta gayri milli eğitim yapılırsa olmaz. İyi bir insan potansiyelimiz var, öğretmenlerimiz çok iyi ama onların önü kesiliyor.

İran'daki yayın sayısının Türkiye'yi geçmesi bizi rahatsız ediyor. Ama iktidarı rahatsız etmiyor. Daha düne kadar MEB FETÖ'nün elindeydi, onlar yönetiyordu. Ne istedilerse verdiler. Devlet okulunda çalışan öğretmen ne istedi, ne verdiler. Paralel eğitim sistemi kurdular. Biz söyleyince rahatsız oluyorlar. Milli eğitimi terör örgütüne teslim eden iktidar için ne diyeceksiniz? Biz çocuklarımızın iyi ve çağdaş bir eğitim almasını istiyoruz."