Kayseri'de patlama: 14 asker yaşamını yitirdi

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde bugün saat 08.45'de bir patlama meydana geldi. Patlamada 14 asker hayatını kaybetti.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde bugün saat 08.45'de bir patlama meydana geldi. Şehir merkezine 5-6 km uzaktaki Talas Caddesi üzerindeki patlamanın, otobüsün çarşı iznine çıkan askerleri aldığı sırada gerçekleştiği belirtildi.

Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası bulunuyor. Yaralı askerlerden biri, otobüsü takip eden bir aracın patladığını söyledi. Saldırıda kullanılan otomobilin 71 (Kırıkkale) plakasının sahte olduğu belirtildi.

NTV’ye konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Emniyet Müdürü’den aldığı bilgiye göre saldırının bombalı araçla yapıldığını ifade etti. Çetin Arık, emniyet müdürünün olayda hayatını kaybedenlerin olduğunu bildirdiğini de ifade etti.

AKP Kayseri milletvekili İsmail Temel katıldığı canlı yayında, 9 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Olay hakkında bilgi veren Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari, "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir araç olduğunu belirtiyor. Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. İddialar bu yönde. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir açıklama yok. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü" ifadelerini kullandı.

TSK, Kayseri’deki patlamada, 13 askerin hayatını kaybettiğini, 48 personelin de yaralandığını açıkladı.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti.

Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneğini patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi. 15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun."

Soylu'nun ardından konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 55 yaralı olduğunu söyledi. Akdağ yaralıların 6’sının durumunun ağır olduğunu ifade etti

Akdağ "Hastanelerimizde 55 yaralı var. 38'i Erciyes Hastanesi'nde. Kayseri Eğitim ve Araştırma'da 9 geri kalanlar da diğer hastanelerimizde tedavi görüyor. Bunlardan 6'sının hayati tehlikesi var. Bir ambulans uçak ve helikopterimiz var. 5 özel cerrahi ekibi Ankara'dan uçakla Kayseri'ye getirttik" dedi.