Kayseri'de imam 'komünistin cenazesini kıldırmam' dedi, görevden alındı

Kayseri'de bir imam "komünist çavuş" olarak anılan şahsın cenazesine "Ben komünistin cenazesini kıldırmam" dedi, cenaze bir süre kaldırılamadı. İmam görevden alındı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde lakabı “Komünist Çavuş” olan 58 yaşındaki Durmuş Çavuş'un cenazesi köyün imamı Zafer Gerek'in “Ben komünistin salasını da okumam, cenazesini de kıldırmam” sözleri nedeniyle kaldırılamadı. Cenaze namazını komşu köyden getirilen imam kıldırdı.

Sözcü'nün haberine göre, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesine bağlı Kurttepe Köyünde yaşayan ve köylülerin “Komünist Çavuş” dedikleri 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciğer kanseri sonucu vefat etti. Köyün imamı Zafer Gerek, “ben komünistin salasını okumam, cenazesini de kıldırmam” deyince ortalık karıştı. Köy ikiye bölündü. Komşu Cinali köyünden getirilen imam cenaze namazını kıldırdıktan sonra defin gerçekleşti.

GÖREVDEN ALINDI

İmamın cenaze namazını kıldırmamasının yarattığı gerginliğin giderek büyümesi üzerine Jandarma timleri köyde sıkı önlemler aldı, imam da köy dışına çıkarıldı. Bu gelişmeler üzerine Kurttepe Köyü İmamı Zafer Gedik, İl Müftülüğü tarafından görevden alındı. 

Cenaze namazına katılan Pınarbaşı İlçe Müftüsü Reşat Üstün, imamın hiçbir şekilde mazeret gösterme hakkı olmadığını, ancak Gerek'in ölen Durmuş Çavuş'un cenaze namazını komünist olduğu için değil aralarında şahsi bir mesele olduğu için kıldırmadığını, bunun da hiçbir şekilde mazeret olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle Gerek'i derhal görevden aldıklarını söyledi.