Katar sermayesi memnun: Türkiye tüm piyasasını bize açtı

Katar’ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'den "Tüm piyasamız size açıktır. Ne isterseniz vermeye hazırız" teklifi geldiğini söyledi.

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el Şafi, "Türk yetkililer bize ‘Tüm piyasamız size açıktır. Ne isterseniz vermeye hazırız' dediler. Bizim şirketlerimiz de istedikleri ürünleri satın alabildiler. Bundan minnettarlık duyuyoruz" dedi.

Hürriyet'e konuşan El Şafi, Katar şirketlerinin Türk ürün ve üreticilerine ulaşabildiğini belirterek şunları söyledi: 

"Türkiye bu konuda çok yardımcı oldu. Bizim şirketlerimiz geldi. Ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri satın aldılar. Çünkü bu ürünler daha önce Suudi Arabistan'dan geliyordu. Abluka kararı ayıptır. Katar küçük ülke değil, istediğini başka piyasadan alır getirir. Ama mesele bu değil; abluka ile iki taraftaki sosyal ilişkiyi kırdılar. Türk yetkililer bize ‘Tüm piyasamız size açıktır. Ne isterseniz vermeye hazırız' dediler. Bizim şirketlerimiz de istedikleri ürünleri satın alabildiler. Bundan minnettarlık duyuyoruz."

'TÜRKİYE'NİN YANIMIZDA DURMASI...'

El Şafi, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın açıklamaları ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumu onurlu bir tutumdur. Gerçek dostumuzu gördük. Böyle bir desteği bize ancak Türkiye gibi büyük bir medeniyeti olan, kültürü ve tarihi olan bir ülke verebilirdi. Türkiye'nin yanımızda durması bizim için çok büyük bir onurdur" diye konuştu.

Katar'la komşu ülkeler arasında diyalog kanallarının açık olmasına karşın bir sabah uyandıklarında alınan kararla karşılaştıklarını, ortaya konulan gerekçelerin bir zemini olmadığını söyleyen El Şafi, "Böyle bir mübarek ayda, Müslüman ülkeden böyle bir harekette bulunmalarını hiç beklemiyorduk" dedi.