Karneyle birlikte din kitabı!

Çocuklara yönelik zorunlu din dersi zorbalığı sömestr tatilinde de sürüyor. İstanbul'da bazı liselerde bugün karne dağıtılan çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 'Hz. Muhammed'in Hayatı' adlı kitap da dayatıldı. Öğrencilerden tatilde bu kitabı okumaları istendi.

Haber Merkezi

Çocuklara yönelik zorunlu din dersi zorbalığı sömestr tatilinde de sürüyor. 

İstanbul'da Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde karneler dağıtıldı. 

Öğrencilere karnelerle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan "Hz. Muhammed'in Hayatı" adlı kitap da verildi. Öğrencilerden tatil boyunca bu kitabı okumaları istendi. Kitap Casim Avcı ve Mevlana İdris adlı ilahiyatçıları tarafından yazıldı. 

Zorunlu din dersinin yanında okullarda "Muhammet'in Hayatı" adlı seçmeli bir ders bulunuyor. Bu derse ait MEB tarafından dağıtılan resmi bir ders kitabı da var. Ancak bu ders kitabının dışında, aynı başlıkta farklı bir kitabın öğrencilere dayatılması tepkilere yol açtı.

Bazı veliler, bu dersin seçmeli olduğunu, çocuklarının söz konusu dersi seçmediği halde karneye birlikte seçmedikleri bir dersle ilgili kitabın adeta dayatıldığını söyleyerek şikayetlerini dile getirdi.