Karanlık örgüt SADAT'ın kurucusu, Erdoğan'ın başdanışmanı oldu

Bir bölümü dinci faaliyetleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılan eski askerlerden oluşan askeri nitelikli Özel Güvenlik Şirketi SADAT'ın kurucusu Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Erdoğan'ın yeni başdanışmanı oldu.

Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edilen Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni başdanışmanı oldu. 

Tanrıverdi,  AKP'ye yakın İslamcı eski askerler tarafından kurulan Özel Güvenlik Şirketi SADAT'ın kurucusu olarak biliniyor. Şirket geçtiğimiz günlerde, kurulduğu günden beri yasadışı olarak faaliyet yürüttüğü iddiaları ile gündeme gelmişti.

CNNTürk'ün haberine göre, 1964 yılında Kara Harp Okulu'na giren Tanrıverdi, 1976-1978 yıllarında Kara Harp Akademisi'nde öğrenim görerek 1978 yılında kurmay subay statüsünü kazandı. Adnan Tanrıverdi, emekliye ayrıldıktan sonra,  5 yıl Adaleti Savunanlar Derneği'nin Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

'TAYYİP'İN SİLAHLI ÖRGÜTÜ MÜ?'

Tanrıverdi, ASDER Onursal Başkanı olarak, Müslüman ülke silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesi kadar özel konularda eğitim ve harp, silah ve araçlarının temini, bakım ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere Sadat Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'ni kurmuştu.

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde; "SADAT, Tayyip’in silahlı örgütü mü?" diye sormuştu.