Kadir Topbaş kendi koyduğu 'Hainler Mezarlığı' tabelasını kaldırttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 'Hainler Mezarlığı'yla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile konuştuğunu belirterek, "Ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" dedi.

Darbe girişiminde öldürülen askerler için Pendik'te yapılan 'Hainler Mezarlığı' konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Kadir Topbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulu'nda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 'Tabelayı kaldırmanız doğru olur' dedi. Ben de kaldırttım" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, darbe girişimine katılan ve öldürülen askerlerin cenaze işlemlerini yapmayacağını duyurmuştu.

'TAKSİM MEYDANI TOPÇU KIŞLASI OLACAK'
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı ile ilgili de konuşan Topbaş, "Taksim Topçu Kışlası'nı yapacağız. Cumhurbaşkanımız zaten net söylüyor. Fonksiyon olarak sanat galerisi düşünüyoruz. Onun için çok fazla ağaç kaldırılmıyor. O ağaçlar çok eski değil. Sanat galerisinin altında iç ve dışa bakan kafeler düşünüyoruz. İnsanların Şanzelize’ye gittiği gibi gelip orada kafelerde de geç saatlere kadar oturduğu gibi bir sanat galerisi olabilir. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Altında otoparkı da olacak. Bununla ilgili kurul kararları vardı. Mahkeme kararları da yapılabileceği yönünde netleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu eserin yapılmasının doğru olacağını söyledi. Kentin kültürüne hizmet edecek" dedi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Taksim AKM'de her şeyin bir arada yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu savunan Topbaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor. Orada İstanbul Büyükşehir Belediyemize ait otoparkı da katarak, mimarlarımızın güzel projesiyle bir opera binasının hayata geçmesi lazım. Yıllardan beri bu şekilde duruyor" ifadelerini kullandı.