Kadınlar Watsons önünde eylem yaptı

İstanbul Eyüp'te bulunan bir alışveriş merkezinde Watsons mağazası görevlileri tarafından ruj çaldığı iddiası ile lise öğrencisinin çıplak aranması üzerine bugün mağaza önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Eyüp'te olayın meydana geldiği Watsons önünde bir araya geldi. Kadınlar, ruj çaldığı iddia edilen lise öğrencisinin Watsons mağazasının müdürü ve güvenlik görevlileri tarafından mağazanın deposuna götürülerek burada "çıplak aramaya, hakaret ve tehditlere maruz bırakılmasını" protesto etti.

Protestocu grup adına basın açıklaması yapan Hülya Zabun, "Tüm kadınları dayanışmaya çağırıyoruz. Kar ve güvenlik hırsıyla kadın bedenine saldıran mağaza çalışanlarına gerekli yaptırımları uygulamayan bu mağazadan artık alışveriş yapmıyoruz. Faillerin tedbiren görevden uzaklaştırılmasını değil adil şeffaf bir biçimde yargılanmalarını talep ediyoruz. Çıplak arama her koşulda suçtur. Bir kadının güvenlikçiler tarafından çıplak aramaya tabi tutulması cinsel saldırı suçudur. Bu arama emrini veren müdür de aynı suçun ortağıdır. Mağaza müdürü ve güvenlikçiler tarafından genç bir kızın depoya götürülmesi ve çıplak aramaya maruz bırakılması tacizdir, şiddettir, işkencedir. Bahanesi olmaz" diye konuştu.