Kadın katilinden akıl almaz 'fal' savunması

Bolu'nun Gerede ilçesinde, kendisinden ayrılmak isteyen Berfin Yıldız'ı öldüren Cihat Kaycı, cinayeti akıl almaz ifadelerle savundu.

Bolu'nun Gerede ilçesinde, kendisinden ayrılmak isteyen Berfin Yıldız'ı boş araziye götürüp, başına tabancayla ateş ederek öldüren Cihat Kaycı, "tasarlayarak öldürme", "silahla tehdit", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "silahla yaralama" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Duruşmada savunma yapan Cihat Kaycı, cinayetten bir ay önce olayın falda çıktığını ifade ederek, "Falda sevgili olarak ben çıkmışım, ikinci kartta ise ara bozan bir kişinin olduğunu Berfin bana anlattı. Hatta üçüncü bir kart daha olduğunu ama bu kartı söylemek istemediğini bana söyledi. Israrım üzerine üçüncü kartta Azrail çıktığını açıkladı. Ben de güldüm tabii ki. Ama şimdi anlıyorum ki bu fal doğru çıktı. Aramıza giren kişi Aziz isimli kişi olmuştur. Cinayet onun yüzünden işlenmiştir" dedi.

Duruşmanın, yeni tanıkların dinlenmesi ve keşif sonucunun kararı etkileyecek olması nedeniyle ertelendiği, Cihat Kaycı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildiği aktarıldı.