Kadıköy Sahrayıcedit imam hatip istemiyor

Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi sakinleri, semtlerinde bulunan İmam Hatip Liseleri'ne kimsenin gitmek istemediğini, Anadolu lisesi yapılması yönündeki taleplerini bugün yaptıkları basın açıklaması ile duyurdu.

Haber Merkezi

İstanbul'da Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi Gözcübaba Anadolu Lisesi'nin İmam Hatip Lisesi'ne çevrilmek istenmesine tepki gösteren mahalle sakinleri ve veliler basın açıklaması yaptı.

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan'ın çağrısı üzerine toplanan yurttaşlar "İmam Hatip değil Anadolu Lisesi istiyoruz" yazılı pankartlar açtı. Muhtar Seval Özkan da yaptığı açıklamada "Mahallemizde İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyaç yok" dedi. Mahalle sakinleri, veliler ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı basın açıklamasında, mahalle muhtarı Seval Özkan'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuştu. 

Yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

22 MART'A ÇAĞRI

''Sahrayıcedit Mahallesi Sakinleri olarak yıllardır haklı talebimizin takipçisi olan bizler, yetkililerin umursamaz tavırlarına sesimizi daha fazla yükselterek her durumda ve her platformda mahallemizde çocuklarımızın gidebileceği Anadolu lisesi, Fen lisesi, Meslek lisesi talebini dillendirmeye hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. 2013/2014 yılında, hangi ihtiyaca dayandığı belli olmayan bir kararla, biz mahalle halkına sorulmadan, danışılmadan, bir oldu bittiye getirilerek, mahallemizin bütün akademik liseleri bir anda imam hatip liselerine çevrilmiştir.

Herhangi bir esasa dayanmadan, inceleme, raporlama ve planlama yapmaksızın ve mahallenin ihtiyacına dayanmadan dönüştürülen bu liseler ile çocuklarımızın öğrenim hakkı ve eğitime eşit ulaşım hakkı yok edilmiş, kamusal yarar gözetilmeyerek mahallemizde farklı okul türünde eğitim almak isteyen çocuk ve veliler adeta cezalandırılmıştır.   

Ayrıca mahallemizin çocuklarının gittiği Semiha Şakir İlkokulu, öğrencilerimizin gidebileceği mesafede olmayıp, yol güvenliği de ilkokul çocuklarına uygun olan bir okul değildir. Çocuklarımızın bu ihtiyacını karşılayan bir ilkokul mahallemizin talebidir.  Biz Sahrayıcedit mahalle sakinleri inşaatı devam eden ve yakında tamamlanacak olan yeni binanın çocuklarımızın tercih hakkının olabileceği ve akademik eğitim alabilecekleri Sahrayıcedit Anadolu Lisesi olarak hizmet vermesini talep ediyoruz. Destek veren herkesi 22 Mart Perşembe günü dilekçeleri teslim etmeye bekliyoruz."

'BİLİME GİDİLMEYEN YOLUN ARKASI KARANLIKTIR'

Yapılan basın açıklamasının ardından soL'a konuşan  Sahrayıcedit Muhtarı Seval Özkan şunları söyledi: 

"Bugün Mahallemizde basın açıklaması yaptık. Sahrayıcedit mahallesi Anadolu Lisesi istiyor mahallesinde çünkü mahallemizde iki imam hatip lisesi var. Farklı seçenekli iki okul olmadığı için, imam hatip lisesinden birinin normal okul olarak düzenlenmesini istiyorlar. Mahalle sakinleri, öğrenciler, veliler, sivil toplum kuruluşları buradaydık. Sesimizi duyurmaya çalıştık. Perşembe günü saat 13.30 İlçe Milli Eğitim'e dilekçelerini teslim edecekler. Çünkü iki buçuk aydır imza topluyorlar, üç bin ıslak imza var. Destek veren herkesi 22 Mart Perşembe günü 13.30'da Altıyol'a bekliyoruz.

Bir emekli öğretmen ise soL'a konuşarak , "Ben emekli öğretmenim. Benim okulum İntaş Lisesi'ydi, orada kimya öğretmeniydim. Okulum imam hatip okulu yapıldı. Öğrenci sayısına baktığınız zaman 50 60 öğrenci yoktur. Bu öğrencilerin çok büyük bir kısmı başka ilçelerden ya da il dıışından getiriliyor. Düşünün başka illerden gelen bu öğrencilere birileri yurt veriyor. Birileri imam hatip lisesinde onları dinci, kinci nesil yetiştirmek için kullanıyor. Ve bunların yarın militan olmayacaklarının garantisini kimse veremez. Eğitim bunun aracı değil, eğitim bir ülkede kalkınmanın aracıdır.Teknoloji üretmenin aracıdır. Eğer gidip üretmezseniz, dünyanın en fakir ülkelerinin içine girersiniz. Emperyalistler tarafından yönetiler ülkeler arasına girersiniz. Bilimle gidilmeyen yolun arkası karanlıktır" dedi.