Kadıköy Anadolu Lisesi velileri ve mezunları: Proje Okulu'ndan vazgeçilsin!

Solcu Liseliler'in çağrısıyla Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplanan öğrenciler, öğretmenler ve veliler, AKP'nin "Proje Okulları" uygulamasını protesto ettiler. Okulların kimliksizleştirildiğini ve dönüştürülmek istendiğini belirten veliler ve mezunlar, bu uygulamanın derhal geri çekilmesini istediler.

Haber Merkezi

Solcu Liseliler'in çağrısıyla Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplanan öğrenciler, öğretmenler ve veliler, AKP'nin "Proje Okulları" uygulamasını protesto ettiler. Okulların kimliksizleştirildiğini ve dönüştürülmek istendiğini belirten veliler ve mezunlar, bu uygulamanın derhal geri çekilmesini istediler.

Kadıköy Anadolu Lisesi velileri adına okunan basın açıklamasında, "Proje Okulları" uygulamasının iptali istendi. 

VELİLER: BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN!

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rotasyon belirsizliği yüzünden okulumuzda bir haftasır gereği gibi ders işlenmedi .Belirsizliğin daha ne kadar devam edeceğini, çocuklarımızın daha ne kadar rotasyon kaosuyla mağdur olacağını bilmiyoruz. Kültürel ve bilimsel projeleri ile öne çıkan okulumuzda 86 öğretmenimizden 52'si Proje Okulu uygulaması yüzünden yer değiştirecek. Bu durumun, okulumuzun 1955'ten beri korunmakta olan kurumsal hafızasını da sıfırlayacağından endişe ediyoruz. Veli-öğretmen-öğrenci-mezun sacayağını hiçe sayan, içi doldurulmamış bir Proje Okulu kavramı ve gerekçesi açıklanmamış, zamansız, aceleyle uygulanmak istene rotasyon uygulamasını iyi niyetle bağdaştıramıyoruz. Bu yanlıştan kısa sürede dönülmesini istiyoruz."

MEZUNLAR: UYGULAMAYI DERHAL GERİ ÇEKİN, "PROJE OKULU" OLMAK İSTEMİYORUZ!

Mezunlar adına yapılan "Okulumuzun geleceği ile oynayamazsınız" başlıklı açıklamada da şöyle denildi: "Kadıköy Anadolulu olma kimliğinin bir parçası olan öğretmenlerimiz okulumuzdan gönderilmeye çalışılıyor. Neden? Öğretmenlerin kendilerinden vererek eşlik ettikleri öğrenci kulüplerinden ötürü mü? Henüz 13 yaşındayken bizlerin öğrenci birliği ile tanışmasından ötürü mü? Tiyatro kılübü mü problem, yoksa okulun dergisi Martı mı? Bizlere kulüplerde fotoğraf çekmeyi öğreten hocalarımız mı? Yoksa doğa sporları kulübü mü? Ya da bizlere felsefeyi, İngilizceyi sevdiren öğretmenler mi? Kadıköy Anadolu Lisesi mezunları şikayetçi! Okullarımız kimliksizleştirilmek isteniyor. Baştan sona dönüştürülmek isteniyor. Sormak gerek, bunun neresi ihtiyaçtan doğuyor? Bu nasıl kamu hizmeti ve eğitimi? Bu uygulama ve idari düzenlemeyi derhal geri çekin. Biz 'Proje Okulu' olmak istemiyoruz."