Kader Özdemir davasında karar çıktı: Katil iyi hal indirimi ile 25 yıl ceza aldı

Van'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı adamın saldırısıyla yaşamını yitiren Kader Özdemir davasında karar çıktı. Katil, 'iyi hal' indiriminden yararlanarak 25 yıl hapis cezası aldı.

Haber Merkezi

Van'ın Edremit ilçesinde, imam nikahı ile birlikte yaşadığı Halit Çançin tarafından, 50 bıçak darbesiyle öldürülen Kader Özdemir davasında karar çıktı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Çançin'in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak, müebbet hapis cezası 25 yıl hapis cezasına indirildi.

Davanın müdahil avukatlarından Müjde Tozbey Erden, duruşmadaki giyim kuşam, hal ve hareketlerin iyi hal olarak nitelenmesinin akıl dışılığına işaret ederek; "Biz buna kravat indirimi diyoruz. Bir insanın iyi hali topluma ve insanlığa fayda ekseninde ele alınmalıdır" dedi.

'CANAVARCA HİSLE, NİTELİKLİ, KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASI OLMALIYDI'

Öte yandan cezanın "adam öldürme" suçundan verildiğine dikkat çeken Avukat Erden, imam nikahı ile birlikte oldukları için bu suçun veri alındığını, resmi nikah olmadığı takdirde mahkeme heyetlerinin "nitelikli, kasten adam öldürme" suçunu veri almadığını söyledi.

Cezayı düşük bulduklarını belirten Avukat Erden, suçun "canavarca hisle, nitelikli kasten adam öldürme" olarak temel alınması gerektiğini, bu nedenle itirazda bulunacaklarını belirtti.

Kader Özdemir, imam nikahı altında birlikte yaşadığı Halit Çançin'in saldırısıyla, Ocak ayında yaşamını yitirmişti.