Kadavralara don giydiriyorlar!

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Çınkır, “Kadavralara don giydirerek onlar üzerinde çalışma yürütülüyor” dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Çınkır, “21. yüzyılda, bilim çağında, bilimle rekabetin hızla arttığı bir çağda tıp fakültelerinde kadavralara don giydirerek onlar üzerinde çalışma yürütülüyor” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” öncesinde “laiklik ve kadın” isimli bir panel düzenledi. Panelde, laiklik kavramının kadın hakları açısından önemine değinildi.

Panele konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Çınkır “Laik ve bilimsel eğitim olmadan ne kadına şiddet ne de çocuk istismarının önüne geçemeyiz. Laik eğitim; bilimsellikten ve çağdaşlıktan yararlanmaktır. 21 yüzyılda bilim çağında bilimle rekabet hızla arttığı bir çağda tıp fakültelerinde kadavralara don giydirerek onlar üzerinde çalışma yürütülüyor. Böyle kodlamalar yapan bir toplum haline geldik. Kadınlar, hem dinde hem de toplumda ihtiyaç duyulduğu zaman övülen konumdadır. Ama uygulamada dövülen ve hor görülen insanlardır” şeklinde konuştu.