'Jandarma yardım etmedi; yazmak zorunda kaldım'

Kişisel blogundan eski erkek arkadaşından gördüğü şiddeti anlatan Kübra Yılmaz, adliye çıkışında yaşadıklarını anlattı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde eski erkek arkadaşı tarafından gördüğü şiddeti ve tehdit edilişini kişisel blogundan anlatan Kübra Yılmaz, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

DHA'nın haberine göre, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nde görevli 2 personel, Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Başkanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Halime Şenli ve beraberindeki bir grup avukat, Kübra Yılmaz'ın evine gitti.

Yapılan görüşmenin ardından Yılmaz, jandarma ve avukatlar Alanya Adliyesi'ne gitmek üzere sivil araçlarla yola çıktı. Bu sırada Kübra Yılmaz, evin yaklaşık 300 metre uzağında, kendisine şiddet uygulayan Serdar D.'nin çalıştığı bir tur şirketine ait minibüsü gördü. Yılmaz'ın uyarısı üzerine duran jandarma ekipleri, park halindeki minibüsün yanına gitti. Serdar D.'nin de minibüsün yakınlarındaki bir bankta oturduğunu gören jandarma, şüpheliyi gözaltına aldı.

Jandarma Karakolu'na götürülen şüphelinin sorgusunun devam ettiği belirtildi. Kübra Yılmaz  jandarma ve avukatlarla birlikte olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere Alanya Adliyesi'ne geldi. Adliye çıkışında konuşan Kübra Yılmaz aylardır gördüğü şiddeti gazetecilere anlattı.