İzmirli müzik öğretmeni bir haber paylaştı, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

İzmir'de özel bir okulda müzik öğretmeni olan Tuğçe İpek, kişisel Facebook sayfasında Cumhuriyet gazetesinden bir haberi paylaşarak yorum yaptığı gerekçesiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklandı. 6 ay önce yumurtalık ameliyatı olan, obsesif kompülsif, anksiyete bozukluğu ve vertigo teşhisleri de konulan öğretmenin tahliye talepleri reddedildi.

Ahmet Çınar

İzmir'de özel bir okulda müzik öğretmeni olan Tuğçe İpek, kişisel Facebook sayfasında Cumhuriyet gazetesinden bir haberi paylaşarak yorum yaptığı gerekçesiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklandı. 6 ay önce yumurtalık ameliyatı olan, obsesif kompülsif, anksiyete bozukluğu ve vertigo teşhisleri de konulan öğretmenin tahliye talepleri reddedildi. 

23 HAZİRAN'DA HABER PAYLAŞTI

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü mezunu olan Tuğçe İpek, İzmir'de bir özel okulda müzik öğretmenliği yapıyordu. İpek, 23 Haziran 2016 günü Cumhuriyet gazetesinin facebook hesabında yayınlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili bir haberi, kendi kişisel Facebook sayfasında "Tutarsızlık soytarısı" yorumuyla paylaştı.

KOMŞULARI ŞİKAYET ETTİ!

Komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Tuğçe İpek, 12 Ağustos 2016 günü jandarma tarafından alınarak savcılığa götürüldü. Savcılık, Tuğçe İpek'i, ifadesini aldıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Tuğçe İpek'e, söz konusu mahkemenin hakimi "OHAL var bilmiyor musun" dedi. Tuğçe İpek'i savunan İzmir Barosu avukatlarından Tansel Pire, yorumda kasdedilenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığını, söz konusu paylaşımın OHAL döneminde değil, 23 Haziran'da yapıldığını belirterek, denetimli serbsetlik ve tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

HAKİM SAĞLIK GEREKÇELERİNİ KABUL ETMEDİ

Av. Pire, müvekkiline bir gün önce vertigo teşhisi konulduğunu, 6 ay önce yumurtalık ameliyatı olduğunu, ayrıca obsesif kompülsif ve anksiyete bozukluğundan musdarip olduğunu hakime bildirdi. Hakim "Seni pazartesiye kadar tutukluyorum, avukatın bu hastalıklarla ilgili raporları getirsin, tekrar değerlendireceğim" dedi. Tuğçe İpek tutuklanarak Şakran Kadın Cezaevi'ne götürüldü. 

HAKİM ÖNCE "TAHLİYE" DEDİ, SONRA VAZGEÇTİ!

Av. Tansel Pire, müvekkilyle ilgili sağlık rapor ve dokümanlarını, tahliye talebi dilekçesiyle birlikte 15 Ağustos'ta mahkemeye sundu. O gün 13.30'da makamına gelen hakim, tahliye kararını vermesinin 17'ye kadar sürebileceğini söyledi. Tuğçe İpek'in yakınlarına tahliye kararının UYAP'tan gönderildiğini, İpek'i almak üzere cezaevine gidebilecekleri söylendi. İpek'in yakınları Şakran Cezaevi'ne doğru giderken, yolda hakimin tahliye kararından vazgeçtiğini, tahliye talebini reddettiğini, dosyayı üst mahkeme olan Karşıyaka Nöbetçi Mahkemesi'ne gönderdiğini öğrendiler.

Ertesi gün, 16 Ağustos Salı günü de Karşıyaka Nöbetçi Mahkemesi tahliye talebini reddetti.